7 lucruri pe care probabil nu le stiai despre cristale
7 lucruri pe care probabil nu le știai despre cristale
Cristalele sunt printre cele mai fascinante lucruri și elemente atunci când vorbim despre Terra. Indiferent dacă le purtăm sub formă de bijuterii sau accesorii ori dacă le folosim pentru energia lor, acestea sunt cu siguranță printre elementele care ne captează atenția și admirația.
Cristalul se referă la orice element care la nivel microscopic are o structură cristalină, începând de la diamante și rubine, până la cuarț sau alte astfel de pietre semiprețioase. Chiar dacă în epoca modernă multe dintre cristale și pietre semiprețioase au fost folosite pentru rolul lor decorativ, în ultimii ani cristalele sunt folosite tot mai mult pentru proprietățile lor vindecătoare și pentru energia pe care o emană. De asemenea, acestea mai sunt folosite inclusiv pentru atragerea bunăstării, a norocului sau a împlinirii.
Aceste frumuseți ale Terrei sunt încărcate de multe semnificații mistice și sunt folosite de veacuri în diferite scopuri. Cu toate că frecvent găsim informații despre cristale și pietre semiprețioase, aproape întotdeauna mai putem găsi anumite detalii pe care nu le știam referitoare la cristale, detalii care să adauge încă și mai multă valoare acestor pietre semiprețioase. Tocmai în acest context, în continuare sunt amintite 7 aspecte care pentru anumite persoane pot fi mai puțin cunoscute referitoare la cristale.
1. Cristalele au fost venerate și apreciate de mii de ani
Credința conform căreia cristalele și pietrele semiprețioase te pot ajuta să regăsești calmul, starea de echilibru sau să atragi bunăstarea nu este deloc nouă. Folosirea cristalelor pentru rolul lor în vindecare și pentru rolul de protecție datează de mii de ani, cristalele fiind folosite în acest sens încă din Antichitate în Egipt, Grecia sau China. Este adevărat că un avânt semnificativ a fost observat în anii 80’, atunci când în contextul mișcării New Age cristalele au fost folosite pentru diferite practici spirituale precum yoga sau meditație. Altfel spus, folosirea cristalelor pentru practici spirituale este foarte veche și datează din urmă cu milenii, fiind readusă în prim plan în ultimele decenii.
2. Unele cristale se dezintegrează la contactul cu apa
Există anumite cristale și pietre semiprețioase care sunt foarte fragile și sensibile din punct de vedere chimic. Astfel acestea s-ar putea dizolva la contactul cu apa. Chiar dacă pare greu de crezut faptul că anumite cristale care par foarte rezistente și similare cu o piatră dură se pot dizolva, totuși anumite cristale nu pot rezista veșnic, iar la contactul cu apa se pot dizolva. Printre cele mai cunoscute astfel de cristale este Selenitul. Dacă acesta este introdus în apă, Selenitul nu va dispărea imediat, dar prin contactul prelungit cu apa, orice cristal de Selenit își va putea diminua suprafața vizibil. Prin urmare, dacă în practica ta cu cristale folosești plasarea acestora elemente în apă, este important să nu folosești Selenitul. În acest sens este foarte util inclusiv sfatul de a nu curăța sau purifica anumite cristale folosind apa, existând riscul de a dizolva cristalele respective odată cu trecerea timpului.
3. Anumite cristale pot fi de fapt înlocuitori și pot avea modificări
Este recomandat să alegi un furnizor de încredere și autorizat atunci când vine vorba despre achiziționarea de cristale. Acest lucru se datorează faptului că pot exista anumite cristale care să fie de fapt impostori și să plătești sume importante pentru înlocuitori ai cristalelor reale, autentice. Un alt aspect important de reținut este faptul că multe dintre cristale și pietre semiprețioase pot suferi modificări. În consecință, acestea vor avea aspectul similar cu al celor autentice, dar fără a avea proprietățile cristalelor reale. Tratamentul termic este o modificare des întâlnită.
4. Cuarțul poate vindeca oricând
Unul dintre cristalele foarte utile pentru vindecare în toate planurile vieții este Cuarțul. Acesta poate fi regăsit în diferite forme, una dintre acestea fiind baghetele cu vârf din Cuarț. Energia acestui cristal se spune că poate vindeca oricând și orice, tocmai din acest motiv fiind folosit inclusiv pentru purificarea și curățarea celorlalte cristale și pietre semiprețioase.
5. Anumite cristale pot fi folosite în perechi sau sub formă de grupuri
Un alt aspect pe care nu foarte multă lume îl cunoaște este faptul că anumite cristale pot fi folosite împreună atunci când vine vorba despre manifestare. Unele dintre cristale lucrează împreună foarte bine pentru vindecare și pentru întărirea energiei tale. În acest sens putem avea exemplul cuarțului roz și al ametistului pentru a regăsi starea de calm sau iubirea necondiționată. Este important de reținut faptul că preferințele joacă un rol foarte important în folosirea cristalelor. Din acest motiv, de multe ori combinarea cristalelor trebuie să fie făcută și în funcție de instinct sau de propriile dorințe.
6. Cristalele au diferite specii sau categorii
La fel ca și în cazul animalelor, și cristalele sau mineralele sunt disponibile în diferite categorii. Această grupare se face de obicei pe baza aspectelor chimice. Fiecare categorie are diferite varietăți în funcție de culoare, ceea ce de obicei duce la includerea cristalului într-o altă categorie de minerale. Categoriile comune includ cuarțul, berilul și corindonul. Ceea ce este cu adevărat interesant este faptul că deși de multe ori considerăm că multe dintre mineralele existente sunt diferite de cristale, de fapt sunt același mineral, dar cu o culoare diferită. De exemplu rubinele și safirele sunt ambele varietăți de corindon, dar unul dintre acestea este corindon roșu, pe când celălalt este albastru. Ametistul este cuarț violet, iar smaraldul sau acvamarinul sunt elemente din familia berilului.
7. Cristalele pot să se estompeze sau să se decoloreze la lumină
Expunerea cristalelor lumina directă a soarelui poate duce la decolorarea acestora sau la estomparea culorii și a strălucirii. Cristalele cu aspect sticlos sau care sunt transparente nu trebuie nicidecum expuse în lumina directă a soarelui. Dincolo de faptul că se pot decolora, acestea pot genera căldură și pot duce la aprinderea materialelor din jur.
Acestea sunt 7 dintre lucrurile pe care poate nu le cunoșteai despre cristale. Dacă aceste informații îți erau deja cunoscute, te invităm să descoperi alte articole pe blogul nostru care te pot ajuta să cunoști cât mai multe din domeniul cristalelor, al spiritualității și al abordărilor Feng Shui.
Recenzii clienti
Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!