Afectiunile aparatului cardiovascular. Medicina integrativa si terapii holistice - Ovidiu Bojor, carte
Descriere
„O carte de excepție - semnată de nume sonore ale medicinei, psihologiei, farmacologiei, teologiei și astrologiei - despre vindecarea inimii
Cartea ”Afecțiunile aparatului cardiovascular. Medicină Integrativă și Terapii Holistice”, surprinde prin conținutul ei complex, cu mult mai amplu și mai profund decât sugerează titlul ei. Conținutul cărții nu se oprește doar la descrierea obișnuită a afecțiunilor inimii umane, nu privește doar partea biologică a inimii, ci pătrunde adânc, în domeniul spiritual, afectiv, emoțional, în implicațiile pe care le are alimentația în disfuncționalitățile inimii, actul gândirii, atitudinea și credința, voința sau alegerile, iubirea sau absența ei, întristarea, egoismul sau înțelepciunea.
Semnatarii cărții, Prof. Dr. ADRIAN RESTIAN, Acad. Dr. OVIDIU BOJOR, Dr. ELENA ARMENESCU, Dr. FERNANDO PITERA DI CLIMA – Italia ; Dr. DANA ȘELARU, Dr. biochim. CRISTINA MATEESCU, Dr. LARISA IONESCU CĂLINEȘTI, Dr. CORNELIU I. MOLDOVAN, Dr. LAURENȚIU CHIȚIMIA, Prof. Dr. DUMITRU CONSTANTIN DULCAN, Dr. IRINA HOLDEVICI, Arhitect ELENA ILIESCU, Dr. AGATHA ALEXANDRESCU, Preot SORIN SILUAN CHETE, Astrolog CONSTANTIN DORNEAN, reușesc să creeze un tratat de medicină integrativă a inimii, abordând problemele ei din toate unghiurile posibile.
Este surprinzător să vedem că, pe lângă numele sonore ale medicinei românești, care aduc inclusiv rețete și sfaturi privind menținerea sănătății inimii la nivel biologic, regăsim în carte capitole semnate de psihologi celebri, precum Irina Holdevici, psihiatri și neurologi, precum Dumitru Constantin Dulcan, preoți, dar și specialiști în astrologie. Este o alăturare pe care odinioară ar fi fost greu să ne-o imaginăm în contextul medicinei clasice, dar care este materializată în această carte, oferindu-i cititorului o privire holistică, profundă, fermecătoare și utilă asupra a ceea ce este, în esență, inima omenească.
Cartea ne spune ferm și cu argumente că inima nu este doar un organ fizic, că n-ar trebui s-o tratăm doar ca pe o pompă a corpului omenesc, cum nici corpul nu este o simplă mașinărie. Acești autori excepționali ”întorc inima pe toate fețele”, o văd de la relația ei cu Creatorul până la alegerile pe care omul însuși le face pentru propria sănătate spirituală, psihologică, fizică și sufletească.
Astfel, cititorii vor găsi, deopotrivă descrieri ale inimii ca aparat biologic, cât și remedii din plante, pe care le prezintă acad. dr. Ovidiu Bojor, remedii spirituale, meditații, rugăciuni, trimiteri la diferite scrieri sfinte, remedii din toate domeniile, descoperiri științifice, toate destinate vindecării sufletului, a minții și a trupului, în special a inimii. Aceasta pentru că, dacă inima se îmbolnăvește, înseamnă că întregul trup și întreaga ființă suferă, iar pentru a vindeca inima, trebuie să vindecăm cauza care a îmbolnăvit-o.
Cartea aceasta este ca un dar al Cerului în aceste vremuri în care suferința, moartea și izolarea, deprimarea și neliniștea au cuprins lumea. Ar putea fi un ajutor nesperat, puternic și minunat pentru toți cei care înțeleg că omul este ființă, nu doar un trup, căci ei vor găsi în paginile cărții nenumărate remedii, pe care le vor putea aplica singuri, pe lângă cele recomandate de medici, și multe dintre acestea le vor trezi chemarea către o experiență de viață spirituală, mai profundă, care poate depăși provocările și suferințele inerente vieții.” Maria Timuc
VINDECAREA înseamnă să-ți schimbi gândurile, sentimentele și acțiunile (pentru că cele vechi sunt cele care au produs boala). După VINDECARE – o persoană NU MAI ESTE ACEEAŞI cu cea care a început procesul. Vindecarea determină nașterea unui SINE NOU.
VINDECAREA este ca o poveste bună, cu o introducere, cu o desfășurare dramatică și cu un epilog (o concluzie). Pacientul petrece cea mai mare parte din timp în perioada „dramatică" – prins între vechile obiceiuri și încercând să le înlocuiască cu cele noi. Cele mai mari obstacole vor fi persoanele apropiate din jur – care nu doresc schimbarea pacientului, pentru că asta înseamnă inclusiv schimbarea lor (dacă vor continua relația cu pacientul).
Alte mari obstacole sunt propriile frici și nesiguranțe interioare – rezultate din lipsa cunoașterii. Aici este importantă legătura strânsă cu terapeutul care ghidează procesul. Finalul (epilogul) aparține atât pacientului, cât și terapeutului – constatând amândoi că nu mai au nevoie
unul de celălalt. Că pacientul se descurcă foarte bine, pe cont propriu – cu noua identitate și cu noua energie!
OVIDIU BOJOR
Prof. Dr. ADRIAN RESTIAN
Acad. Dr. OVIDIU BOJOR
Dr. ELENA ARMENESCU
Dr. FERNANDO PITERA DI CLIMA – Italia ;
Dr. DANA ȘELARU
Dr. biochim. CRISTINA MATEESCU
Dr. LARISA IONESCU CĂLINEȘTI
Dr. CORNELIU I. MOLDOVAN
Dr. LAURENȚIU CHIȚIMIA
Prof. Dr. DUMITRU CONSTANTIN DULCAN
Dr. IRINA HOLDEVICI
Arhitect ELENA ILIESCU
Dr. AGATHA ALEXANDRESCU
Preot SORIN SILUAN CHETE
Astrolog CONSTANTIN DORNEAN
Continuând seria volumelor de Medicină Integrativă, acad. Ovidiu Bojor dă dovadă de o perseverență demnă de remarcat, deoarece el a început, cu foarte mult, sau mai bine zis cu foarte mult timp în urmă, cu fitoterapia, al cărui părinte este și a continuat cu celelalte metode de terapie complementară, de care s-a contaminat, probabil, în timp ce era expert în Nepal, unde a stat mai multă vreme și unde s-a întâlnit nu numai cu o floră deosebită, pe care în calitate de expert trebuia să o studieze și chiar să o utilizeze, ci și cu o spiritualitate deosebită, pe care nu avea cum să nu o sesizeze. Pentru că în orient se practica, de mii de ani în urmă, o medicină complementară, care avea și mai are încă și astăzi filosofia, sau chiar religia ei, așa cum se întâmplă cu medicina tradițională chineză și cu medicina tradițională indiană, din care am avea și noi de învățat dacă nu am uita în fiecare zi că bolile cronice, care afectează mai mult de jumătate din omenire, sunt produse de fapt de niște factori de risc care fac parte din stilul nostru de viață, total necorespunzător.
Dar odată cu dezvoltarea mijloacelor de comunicație, pe măsură ce occidentul a comunicat tot mai mult cu orientul, metodele tradiționale orientale, așa cum ar fi acupunctura, care s-a dovedit foarte eficace în combaterea durerii, a ajuns și în țările occidentale, unde combaterea durerii a rămas și astăzi o problemă foarte greu de rezolvat. În același timp, odată cu extinderea globalizării, metodele științifice de diagnostic și de tratament ale medicinei moderne, au pătruns și ele, tot mai mult în țările orientale în care există astăzi, atât unități medicale bazate pe medicina tradițională, cât și unități medicale bazate pe medicina convențională. De aceea unii autori susțin, pe bună dreptate, că medicina actuală are, de fapt, două fețe și anume o față reprezentată de medicina convențională, susținută de firmele de medicamente și de industria medicală și o față mai modestă, reprezentată de terapiile complementare, care au dăinuit de-a lungul timpului și sunt din ce în ce mai solicitate de pacienții care se confruntă cu limitele și cu dificultățile medicinei convenționale.
c
Anul AparițIei: 2021
EdițIe: Broșată, plastifiată mat
Editura: Dharana
Format: 17/24
Limba: Română
Nr. Pagini: 440 (400 o culoare + 40 color)
Specificatii
- Maria Timuc
- EDITURA DHARANA
- Carte
- 1 buc
Review-uri
Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!
Cuprins carte
PREFAȚĂ
Prof. Dr. ADRIAN RESTIAN
BOLILE APARATULUI CARDIOVASCULAR. -generalități-
Acad. Dr. OVIDIU BOJOR
și Dr. ELENA ARMENESCU
PARTEA GENERALĂ
METODE RECOMANDATE ÎN TERAPIILE NATURALE
FITOTERAPIA
AROMATERAPIA
TERAPIA CU ESENȚE FLORALE BACH
DIETOTERAPIA
APITERAPIA
HOMEOPATIA
CROMOTERAPIA
MELOTERAPIA
MASAJUL
PRESOPUNCTURA
REFLEXOTERAPIA
BIOENERGIA
OZONOTERAPIA
BIOMETEOROLOGIA
BALNEOLOGIA
PSIHOTERAPIA
PARTEA SPECIALĂ
FITOTERAPIE, AROMATERAPIE și alte proceduri
I. AFECȚIUNI CARDIACE CU SUBSTRAT NERVOS
PRESOPUNCTURA
CROMOTERAPIA
MELOTERAPIA
II. AFECȚIUNI VASCULARE
(varice, hemoroizi, ulcer varicos)
FITOTERAPIE
CROMOTERAPIA
ARTERITA
III. ATEROMATOZA Șl ATEROSCLEROZA CARDIOVASCULARĂ
FITOTERAPIA
DIETOTERAPIA
IV. HIPERTENSIUNEA ARTERIALA (generalități)
FITOTERAPIE
APITERAPIA
DIETOTERAPIA
PRESOPUNCTURA
HIPOTENSIUNEA ARTERIALĂ
Apiterapia
V. ANGINA PECTORALĂ (Angor pectoris)
VI. INSUFICIENȚA CARDIACĂ ȘI RESPIRATORIE
VII. BOLILE REUMATISMALE ȘI OSTEO-ARTICULARE
FITOTERAPIA
ALIMENTAȚIA ÎN AFECȚIUNILE CARDIOVASCULARE. - Principii generale –
Dr. ELENA ARMENESCU
Alimentația omului sănătos - date generale
VITAMINE și MINERALE
PIRAMIDA ALIMENTARĂ
DIETOTERAPIA
POSTUL
HRANA VIE
Propunere de alimentație cu hrana vie (fără utilizarea focului) - pentru toate vârstele – exceptând copiii
ALIMENTE - MEDICAMENT
CONDIMENTE ȘI MIRODENII
COENZIMA Q10 (Co Q10)
CAFEAUA
CACAO – bun antioxidant
RADICALII LIBERI și ANTIOXIDANȚII
DETOXIFIEREA
ALIMENTELE Yin-Yang
Ph-ul alimentelor - alimentație alcalină
ALIMENTE CARE CRESC IMUNITATEA
APA - CONDIȚIE SINE QUA NON A VIEȚII
RITMUL CIRCADIAN – CRONOBIOLOGIA CALCULUL GREUTĂȚII
SECRETELE CELOR CARE NU SE ÎMBOLNĂVESC
GEMOTERAPIA ÎN AFECȚIUNI CARDIOVASCULARE
Dr. FERNANDO PITERA DI CLIMA – Italia ;
GEMOTERAPICELE INIMII
CRATAEGUS OXYACANTHA MG=D1
(Extract din mlădițe de Păducel)
SYRINGA VULGARIS MG=D1 (Extract din muguri de Liliac)
ALNUS GLUTINOSA MG=D1 (Extract din muguri de Arin negru)
CORNUS SANGUINEA MG=D1 (Extract din muguri de Sânger)
ZEA MAYS MG=D1 (Extract din radicele de Porumb)
BETULA PUBESCENS MG=D1