EnglishRomanian

Beneficiile exercitilor fizice: Cum ne poate ajuta aromaterapia sa ramanem in forma

 

 

Beneficiile exercitilor fizice: Cum ne poate ajuta aromaterapia sa ramanem in forma

 

Beneficiile exercitilor fizice: Cum ne poate ajuta aromaterapia sa ramanem in forma

 

   Este bine cunoscut faptul că endorfinele (hormonii care ne fac să ne simțim fericiți) sunt eliberați atunci când facem exerciții fizice, iar cercetările au arătat că a fi activ în mod regulat poate schimba de fapt structura creierului nostru în timp. Consensul general este că exercitarea timp de doar o oră pe zi, trei zile pe săptămână poate îmbunătăți funcționarea sănătoasă a creierului nostru, poate încuraja relaxarea mentală și poate oferi o bază bună pentru fitness și longevitate pe termen lung. Punctul critic este că trebuie să găsim o formă de exercițiu de care să ne bucurăm pozitiv! Știm cu toții că multe abonamente la o sală de sport durează mai puțin de câteva luni și că pur și simplu folosirea puterii de voință pentru a încerca să menținem o rutină de exerciții este adesea contrafășurată dacă nu lucrăm cu noi înșine în mod creativ și conform înclinațiilor noastre naturale. Așa că este bine să alegi un tip de exercițiu potrivit pentru tine și care se potrivește vârstei, nivelului tău de fitness și stilului de viață existent... și există o mulțime din care să alegi, inclusiv ciclism, alergare, înot, arte marțiale, canotaj, fotbal si lista este nesfârșită.

   Toate uleiurile esențiale sunt derivate direct din natură, așa că se potrivesc perfect într-un stil de viață activ ecologic, conștient de sănătate și durabil, care respectă mediul în care trăim. O modalitate bună de a începe ziua sau de a ne face să ne simțim înălțați și pregătiți să „începem” cu orice tip de activitate este să folosim uleiuri esențiale care fac parte din familia citricelor. Uleiurile de citrice sunt renumite pentru aromele lor vibrante, proaspete și pline de gust și de foarte multe ori oferă aceleași proprietăți terapeutice revitalizante. Toate uleiurile de citrice sunt extrase din coaja fructului. Micii saci care conțin esența lor aromatică, sunt vizibili cu ochiul liber, situate chiar sub pielea exterioară a fructului. Uleiul esențial este obținut prin „expresie”, în care coaja este pur și simplu presată pentru a elibera uleiul natural. Acesta este motivul pentru care atât de multe uleiuri de citrice au un miros atât de „adevărat naturii”: alte cuvinte, aroma este la fel cu mirosul care umple aerul atunci când cureți o portocală sau tăiați o lămâie. Beneficiile exercitilor fizice: Cum ne poate ajuta aromaterapia sa ramanem in forma

   Uleiul de grapefruit, de exemplu, are o aromă încântătoare, puternică, revigorantă, care poate ajuta la începerea zilei. Poate ajuta la ameliorarea senzațiilor de oboseală, oboseală emoțională sau letargie cauzată de mahmureala. Lime este un alt citric preferat din toate timpurile: este dulce, proaspăt și mai subtil decât lămâia. Uleiul de cedrat sălbatic este un tratament citric mai neobișnuit, cu un parfum delicios de moale, lămâit și de lungă durată. Folosit pe piele, imbunatateste circulatia si are efect de curatare si tonifiere. Aroma verde, moale de citrice a petitgrain, care este produsă din frunzele portocalului, are un parfum „clasic” răcoritor, de apă de colonie. Uleiul de petitgrain este indicat ca tonic pentru cei care suferă de stres, anxietate sau depresie la fel ca bergamota, un alt ulei de citrice foarte popular și util. Bergamota este, de asemenea, util să fie inclusă în orice amestec de uleiuri de corp în care stresul afectează mușchii, cum ar fi acele zone de tensiune întâlnite în mod obișnuit în umeri.

   Toate aceste uleiuri de citrice pot fi adăugate într-un difuzor de cameră, ca reacție de dimineață, mai ales dacă ați avut o noapte târziu și aveți dificultăți să vă treziți complet! Alternativ, câteva picături din oricare dintre aceste uleiuri (sau un amestec) pot fi adăugate și pe fundul cădii de duș sau într-un burete sau lufa la prima oră dimineața, astfel încât să emită un minunat parfum răcoritor în abur și să confere un strop de parfum citrice pe pielea ta. Cu toate acestea, nu utilizați anumite uleiuri de citrice (chiar în cantități mici) pe față sau pe orice parte a corpului care va fi expusă la soare. Există o măsură de siguranță care trebuie evidențiată în asociere cu utilizarea uleiurilor de citrice: multe dintre ele sunt fototoxice cu alte cuvinte, pot decolora stratul dermic superior al pielii dacă sunt aplicate pe o zonă care este apoi expusă la lumina directă a soarelui. Prin urmare, este important să verificați întotdeauna cu atenție datele specifice de siguranță înainte de a aplica orice ulei de citrice pe piele: prin urmare, menționand în mod clar toate contraindicațiile de pe etichetă în mod precis, inclusiv datele de fototoxicitate. De exemplu, este extrem de important să vă asigurați întotdeauna că utilizați o formă de ulei de bergamotă „fără bergapten” pentru a evita potențialele probleme de fototoxicitate. Pe de altă parte, petitgrain (în ciuda aromei asemănătoare cu citricele) este complet lipsit de astfel de probleme, fiind produse prin distilarea cu abur din frunzele portocalului.

 Beneficiile exercitilor fizice: Cum ne poate ajuta aromaterapia sa ramanem in forma  La sfârșitul zilei, după un antrenament sau orice formă de exercițiu, uleiurile esențiale vă pot ajuta, de asemenea, să vă relaxați și să aducă ușurare mușchilor obosiți și îndurerați. Levănțica este, desigur, cel mai popular ulei liniștitor și relaxant al nostru, ideal pentru a ajuta la eliminarea stresului la sfârșitul zilei sau pentru a fi folosit pe pernă pentru a încuraja un somn odihnitor. Dar este și un ulei bun de folosit pentru dureri și dureri generale, încordări și entorse, artrită și reumatism. De asemenea, poate fi amestecat eficient cu o varietate de uleiuri diferite, în funcție de efectul terapeutic necesar. Rozmarinul, de exemplu, este un ulei valoros revigorant și încălzitor, care crește circulația și ajută la aducerea sângelui în orice zonă cu probleme. Rozmarinul este bine de aplicat în zonele cu dureri localizate și, în general, pentru durerile de spate, mai ales când durerea este mai accentuată pe vreme rece și umedă. Când se aplică pe corp, sub formă de frecare, ulei de masaj sau chiar în baie, va ajuta mușchii să se recupereze rapid după un antrenament.

   Atât levănțica, cât și rozmarinul se combină bine cu cantități mici de uleiuri de condimente precum ghimbir sau piper negru. Atunci când sunt aplicate pe corp, aceste uleiuri picante contribuie la aducerea de căldură și confort mușchilor obosiți, ca parte a procesului de derulare după exercițiu și pentru a evita rigiditatea. Uleiul de mentă este deosebit de util atunci când doriți să răciți o zonă inflamată într-un gel (gelul pur de aloe vera este ideal) în combinație cu lavandă. Un alt aromatic pe care imi place sa il recomand pentru post exercitiu este maghiranul dulce, fiind un ulei incalzitor, reparator, care ajuta la calmarea musculaturii: este bun mai ales in durerile musculare, incordari, entorse si efort excesiv. Se amestecă bine cu uleiuri liniștitoare precum levănțica, bergamota sau mușețel, fie aplicate pe mușchii strânși în combinație cu un ulei purtător, fie pur și simplu adăugate la o baie de seară, în mod ideal cu câteva săruri. De asemenea, funcționează bine cu uleiuri mai stimulatoare și rubefacente precum rozmarin, ghimbir sau piper negru pentru un amestec mai revigorant. Amintiți-vă, uleiurile de corp se aplică întotdeauna cel mai bine pe pielea caldă după o baie sau un duș fierbinte!

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe