Bulletproof. Cartea de bucate: Pierde pana la jumatate de kilogram pe zi, creste-ti energia si scapa de poftele alimentare. Editia a II-a - Dave Asprey, carte

4800 Lei
in stoc
ACT09-ACT205959

Cartile nu sunt incluse in promotie!

  • Informatii si Beneficii
    • — 30 de zile drept de retur GRATUIT!
    • — Transport gratuit peste 199 lei
    • — Certificat garanție și conformitate
    • — Program de fidelizare
    • — Livrare rapidă în 1-3 zile oriunde în România, transport 12 lei Easybox, 15 lei DPD/Sameday, 18 lei Fan Courier, gratuit peste 199 lei.

Descriere

Bulletproof. Cartea de bucate / Bulletproof: The Cookbook de Dave Asprey furnizează tuturor celor interesați de felul cum arată, dar și de felul cum se simt, 125 de rețete delicioase și totodată dietetice, pentru a scădea în greutate câte jumătate de kilogram pe zi, pentru a avea mai multă energie și a-și crește masa musculară, dar și pentru a scăpa de poftele alimentare. Cartea reprezintă totodată și un valoros ghid de nutriție, autorul oferind sfaturi utile referitoare la tipurile de alimente pe care ar trebui să le consumi pentru a te simți mai sănătos și mai energic, dar și o serie de ponturi și tehnici de preparare a alimentelor.

Dacă Bulletproof îți sună cunoscut înseamnă că ești deja familiarizat cu dieta cu același nume. Dieta Bulletproof garantează pierderea a jumătate de kilogram pe zi și se bazează pe biohacking descris ca fiind o modalitate de a interveni experimental asupra propriului organism pentru a prelua controlul asupra proceselor fiziologice, asemenea hackerilor, un fel de abordare a biologiei pe cont propriu, de regulă prin exploatarea materialului genetic și a funcțiilor organismului.

 

Specificatii

Autor
  • Dave Asprey
Editura
  • ACT SI POLITON
Tip produs
  • Carte
Cantitate
  • 1 buc

Review-uri

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie

Fragmente din carte

A mânca în stil Bulletproof înseamnă să găsești alimentele potrivite și să le prepari într-un mod care să te facă să debordezi de energie. Eu recomand un amestec de multe grăsimi, proteine cu moderație și tone de legume, folosind ingrediente care nu vor provoca pofte alimentare. (Dave Asprey).


Preparând și consumând alimente după rețetele din Cartea de bucate Bulletproof, autorul garantează că:


•    Vei scădea în greutate fără foame sau pofte;


•    Vei constata o îmbunătățire a performanței creierului tău;


•    Îți vei crește nivelul de energie;


•    Îți vei crește masa musculară;


•    Îți vei accelera metabolismul;


•    Vei fi mai sănătos și mai viguros.


Dave Asprey este autorul volumului Dieta Bulletproof, creatorul cafelei Bulletproof, preparate cu unt și proprietarul extrem de popularului restaurant Bulletproof Coffee Shop din Los Angeles. El este totodată „Părintele Biohacking-ului”, gazda premiată a show-ului radio de succes Bulletproof Radio Show, cu peste 16 milioane de download-uri pe iTunes și fondatorul conceptului Bulletproof 360.


Întregul univers Bulletproof este rezultatul propriei experiențe de viață a lui Dave Asprey, care, la 25 de ani era un antreprenor multimilionar din Silicon Valley, cântărind în jur de 136 de kilograme. Luând decizia că merită ceva mai mult, și-a petrecut următoarele două decenii și jumătate din viață străbătând lumea din Tibet până în Anzi, în căutarea unor modalități de a se bucura și de a beneficia de întregul său potențial uman. Devenind în cele din urmă o ființă umană ultra-performantă, a realizat că experiența și cunoștințele pe care le-a acumulat erau prea valoroase pentru a nu le împărtăși cu restul lumii.

 


    

 

BULLETPROOF – DIETA LUI SUPERMAN


În Bulletproof. Cartea de bucate, actorul  Brandon Routh (Superman revine, Arcașul) recomandă stilul de viață Bulletproof, ca urmare a schimbărilor pozitive pe care le-a constatat asupra lui însuși atât la nivel fizic cât și psihic după adoptarea acestei diete. Observând aceste modificări, Routh a decis ca și alimentația fiului său (pe atunci în vârstă de doi ani) să fie alcătuită tot pe baza principiilor de bază Bulletproof.


„Brandon este un exemplu grozav al stilului de viață Bulletproof, căci el a simțit într-adevăr întreaga schimbare la 360 de grade, în fiecare aspect al vieții sale, de la pierderea în greutate la îmbunătățirea funcției cerebrale, la un somn mai bun și interacțiuni sociale mai însemnate.”


Routh a observat că după adoptarea dietei Bulletproof:


•    A comunicat mai bine cu oamenii;


•    Și-a îmbunătățit calitatea somnului;


•    Nu a mai avut poftă de dulciuri;


•    Nu a mai fost irascibil din cauza foamei;


•    Nu a mai simțit senzația de foame între mese;


•    A devenit mai extravertit;


•    S-a simțit plin de energie toată ziua;


•    A pierdut mai bine de 9 kg în primele 4 – 5 luni;


•    A reușit să ridice greutăți mai mari la sală;


•    A scăpat de „ceața mentală” și a început să își memoreze cu mai multă ușurință replicile.


•    A început să se concentreze mai bine;


•    A renunțat la bere, pe care o consideră acum cea mai proastă alegere în materie de băuturi.


Cartea este structurată în 10 capitole din care vei afla: principiile Dietei Bulletproof, alimentele de tip Bulletproof, o serie de ponturi utile pentru a prepara mâncarea în stil Bulletproof, vei face cunoștință cu „asasinii” din bucătărie și vei învăța să reduci toxicitatea pe care o ingerezi, vei descoperi rețete de feluri principale, garnituri și salate, supe și fierturi, smoothie-uri și latte-uri, deserturi, săruri, unturi și condimente. La sfârșitul cărții vei găsi o listă cu alimente și preparate pe care le poți mânca în zilele de post proteic, respectiv în zilele de post intermitent Bulletproof.


PRINCIPIILE BULLETPROOF


„Să devii Bulletproof înseamnă, în cei mai simpli termeni, să te transformi în cea mai puternică ființă care poți fi, în ceea ce privește performanța fizică, capacitatea cerebrală și energia de zi cu zi.  A deveni cât se poate de bun și cât se poate de puternic înseamnă să pui la punct fiecare sistem din corp, de la metabolism până la detoxifiere și până la capacitatea cerebrală. Iar când facem asta, pierdem greutatea în exces, pentru că sistemele noastre organice funcționează așa cum ar trebui. În esență, pierderea în greutate este un produs secundar al transformării corpului, ca să poată funcționa la capacitate optimă.”

 

•    Dieta Bulletproof nu înseamnă să îți numeri caloriile, ci să renunți să consumi alimente care te „sleiesc de puteri”.


•    Dieta Bulletproof este o dietă ketogenică (la fel ca dietele Atkins sau Paleo) deși are mai puține cetone decât o astfel de dietă; În dietele ketogenice se ajunge la scădere în greutate printr-un proces numit cetoză (organismul arde grăsimi în loc de carbohidrați pentru a produce energie);


•    În Dieta Bulletproof se consumă 6– 11 porții de legume pe zi; 5-9 porții de grăsimi pe zi, reprezentând 50%-70% din aportul total; 4-6 porții de proteine pe zi, adică până la 20% din aportul caloric și 1-2 porții de fructe și legume cu amidon pe zi.


•    Dieta Bulletproof este bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați;


•    Dieta Bulletproof acordă o atenție sporită toxinelor sau antinutrienților; Află cum să alegi untul și carnea de animale fără toxine!


•    Dieta Bulletproof pune un accent sporit pe modul de preparare al alimentelor, astfel încât acestea să nu devină dăunătoare după ce au fost gătite;


•    Dieta Bulletproof înseamnă să te folosești de o mai bună înțelegere a chimiei alimentare astfel încât să poți găti alimente ce oferă nutriție maximă și procese inflamatorii minime; Abordarea Bulletproof înseamnă să gătești pentru a dobândi o stare de bine în vederea unei performanțe maxime;


•    Dieta Bulletproof funcționează cel mai bine prin adoptarea alimentelor recomandate, prin folosirea rețetelor din această carte și practicarea a două tipuri ocazionale de post pentru a declanșa pierderea în greutate, a reduce procesele inflamatorii, a-ți detoxifica celulele și a-ți optimiza rezultatele. Cele două tipuri de post recomandate sunt: postul intermitent Bulletproof și postul proteic Bulletproof; Află în ce constau cele două tipuri de post și ce beneficii îți aduc;


•    În Dieta Bulletproof nu cantitatea alimentelor este importantă, ci proporția alimentelor pe care le consumi;


•    Elimină zahărul și înlocuiește caloriile din zahăr cu grăsimi sănătoase;


•    Elimină glutenul sub toate formele sale (inclusiv pâinea, cerealele și pastele fără gluten);


•    Elimină aditivii, coloranții și aromele sintetice;


•    Înlătură lactatele procesate, omogenizate și pasteurizate;


•    Consumă fructe de mare pescuite în natură și carne de la animale crescute cu iarbă;


•    Consumă fructe și legume organice;


•    Pentru a găti alimentele folosește temperaturi scăzute și metode de gătire cu apă. Evită microundele și prăjirea;


•    În ceea ce privește uleiurile și grăsimile se recomandă: uleiul Brain Octane Bulletproof, unt și ghee de la animale hrănite cu iarbă, ulei de krill, ulei de avocado, ulei de pește, ulei de cocos, etc.


Cartea de bucate îți va furniza rețete de mâncăruri savuroase și sănătoase pentru: copii, birou, călătorii, cine romantice, aperitive, antreuri, prânzuri, garnituri, dar și de smoothie-uri și deserturi. Preparatele pe bază de pește, miel, vită, curcan, pui sau porc, dar și de castane, cartofi dulci, broccoli, anghinare, conopidă, varză sau spanac, te vor cuceri cu siguranță și vor deveni parte din meniul tău zilnic definitiv.


Și pentru că știm că arzi de curiozitate să descoperi un stil de viață sănătos, bazat pe consumul de alimente sănătoase, dar și pe modalități aidoma de preparare a hranei, îți oferim mai jos câteva exemple de rețete savuroase pe care le vei îndrăgi, fie că vrei să slăbești, fie că nu îți dorești acest lucru, dar vrei să adopți un stil de viață mai sănătos.

 

REȚETE BULLETPROOF:

 

DROB DIN CARNE DE VITĂ ȘI BACON


1 legătură de ceapă verde, feliată subțire;


2 morcovi, tocați mărunt


½ legătură de varză fără căpățână, cu nervurile îndepărtate și frunze¬le tocate mărunt (opțional)


900 g carne tocată de vită hrănită cu iarbă


4 albușuri de ouă mari, de pasăre crescută în libertate     


1 cană de bacon gătit și tocat, prove¬nit de la porc de pășune


1 lingură de scorțișoară măcinată


2 lingurițe de ienibahar măcinat


½ linguriță de cuișoare măcinate


2 lingurițe de sare marină grunjoasă


1 legătură de ceapă verde, numai părțile verzi, tocată mărunt


Preîncălzește cuptorul la 160-165 de grade Celsius. Într-o tigaie medie, la foc potrivit, gătește ceapa verde și morcovii până când devin fragezi-crocanți, cam 7 minute. Dă deoparte.


Dacă folosești varză fără căpățână, adaug-o în aceeași tigaie și gătește-o până se înmoaie, cam 2 minute.


Într-un bol mare, pune laolaltă carnea tocată de vită, albușurile, ceapa verde gătită, baconul, varza fără căpățână (dacă folosești), scorțișoara, ienibaharul, cuișoarele și sarea de mare, și amestecă-le bine, până se omogenizează. Modelează compoziția sub formă de drob și pune-o într-o tavă de 23 x 13 x 5 cm.


Lasă la copt până se pătrunde, 35-40 de minute. Lasă să stea în tavă cam 10 minute înainte de a felia.

 

DROB DIN CARNE DE MIEL CU CHIMION

 

1 praz, bine spălat, numai părțile albe și verde-deschis, feliate subțire


1 căpățână de varză bok choy, numai tulpinile, feliate subțire


3 morcovi medii, tocați mărunt


3 linguri de apă


4 albușuri de ouă mari de pasăre crescută în libertate     450 g carne de miel, tocată


1 linguriță de oțet din cidru de mere


1 lingură de chimion măcinat


1 linguriță de semințe de chimion


2 lingurițe de oregano uscat


1 linguriță de sare marină

 

Preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius. Într-o oală medie, amestecă prazul, varza bok choy, morcovii și apa. Acoperă și fierbe la aburi, pe foc mic spre mediu, cam 10 minute, până se înmoaie. Transferă într-un bol mare pentru a se răci ușor, cam 5 minute.


Adaugă albușurile de ou, carnea tocată de miel, chimionul măcinat, semințele de chimion, oregano și sarea de mare. Amestecă bine pentru a omogeniza compoziția.


Modelează sub formă de drob și așază într-o tavă de 23 x 13 x 5 cm. Lasă la cuptor 35-40 de minute, până se pătrunde. Lasă să stea în tavă 10 minute înainte de a felia.

 

SUPĂ DE OASE ÎN STIL ASIATIC

 

1 lingură de ulei Bulletproof Brain Octane (sau ulei MCT sau ulei de cocos)


3 morcovi medii, tăiați în bucăți nu foarte mici


3 tulpini de țelină, tăiate în bucăți nu foarte mici


1 bouquet garni: 2 cepe verzi și 10 tulpini de coriandru legate într-un mănunchi cu ață de bucătărie


½ kg de oase de vită cu măduvă, de la vită hrănită cu iarbă    


1 bucată de ghimbir proaspăt (5 cm), decojit


1 bețișor mare de scorțișoară (opțional)


2 fructe de anason stelat (opțional)


5 cuișoare întregi (opțional)


3 păstăi de cardamom (opțional)


¼ cană de oțet din cidru de mere


1 cană de pudră de colagen pentru fiecare litru de supă (opțional)


sare marină (opțional)


Într-o oală mare de supă, încălzește uleiul la foc mediu spre mic. Adaugă morcovii și țelina și sotează ușor câteva minute până devin străvezii.


Adaugă bouquet garni-ul, oasele de vită, ghimbirul și condimentele (opțional) și acoperă cu apă rece. Adaugă oțetul (ajută la eliberarea nutrienților din oase). Dă într-un clocot, apoi redu imediat focul și fierbe încet (nu în clocot) timp de 8-14 ore. Din când în cân, folosește o paletă pentru spumă ca să îndepărtezi particulele sau uleiul.


Când zeama capătă o culoare maro închis și ești mulțumit de concentrația de aromă, scoate oasele și strecoară legumele. Dacă folosești pudră de colagen, adaugă cantitatea potrivită pentru cantitatea de zeamă și amestecă până se dizolvă.


Adaugă sare după gust, dacă dorești, apoi păstreaz-o în borcane de conservare pentru o întrebuințare viitoare.

 

CLAFOUTIS CU ZMEURĂ


1 linguriță de unt nesărat, provenit de la animale hrănite cu iarbă, pentru a unge tava


350-450 g de zmeură


3 ouă mari de pasăre crescută în libertate


1 ¼ cană și un sfert de lapte de cocos din conservă, agitat bine     


¼ linguriță de pudră de vanilie


½ cană de făină de orez dulce


coaja rasă de la 1 lămâie


¼ cană de eritritol


¼ cană de xilitol


1 vârf de sare marină


Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Unge cu unt o tavă de copt de 2 litri, puțin adâncă, o tavă pentru plăcintă sau una pentru tarte. Pune zmeura pe fundul tăvii unse cu unt.


Într-un bol mare, bate ouăle, laptele de cocos, făina de orez, pudra de vanilie, coaja de lămâie, eritritolul, xilitolul și sarea până la omogenizare.


Toarnă aluatul peste zmeură și lasă la copt până când se umflă ușor și se întărește, cam 35-40 de minute. Lasă la răcit cam 10 minute înainte să servești.


TESTIMONIALE:


„Dieta Bulletproof răspunde într-un mod delicios la întrebarea: Cum pot consuma alimente fantastice care să mă mențină în același timp și sănătos. Bulletproof – Cartea de bucate este o complilație incredibilă de rețete care îi va ajuta în mod sigur pe mulți indivizi să își atingă obiectivele legate de sănătate.” – David Perlmutter, MD, autorul bestsellerelor New York Times Grain Brain și Brain Maker.


„Arde grăsime, accelerează-ți metabolismului și crește-ți masa musculară cu aceste rețete uimitoare Bulletproof care înlocuiesc nesănătosul zahăr cu grăsimi delicioase care îți întăresc sănătatea.” – JJ Virgin, CNS, CHFS, expertă în fitness și nutriție și autorul bestsellerelor New York Times The Virgin Diet și Sugar Impact Diet.


„Sunt Bulletproof de mai bine de 2 ani și vorbesc despre transformările pozitive ale acestei modificări în obiceiurile mele alimentare, în mod constant la serviciu, pe platoul de filmare, cu ceilalți actori și membri ai echipei, dar și cu prietenii mei la petreceri. Sunt mereu întrebat: „Sigur, bei cafea Bulletproof, dar ce mănânci?” Acum pot să le dau pur și simplu această carte plină-ochi cu rețete minunate. Mulțumesc Dave.” – Brandon Routh, actor în Legends of Tomorrow și Superman Revine

 

Atasamente

Cititi gratuit un fragment (bulletproof-cartea-de-bucate-dave-asprey-demo.pdf, 1,502 Kb) [Descarcare]