Calatoria sacra a luptatorului pasnic - Dan Millman, carte
Descriere
Citind Călătoria sacră a luptătorului pașnic veți afla răspunsuri la multele întrebări lăsate fără răspuns în Calea luptătorului pașnic, însă pregătiți-vă să fiți surprinși de răspunsurile oferite.
Călătoria sacră a luptătorului pașniceste despre a trăi experiența descoperirii de sine în fiecare zi, despre ați păstra starea de pace fiind totuși conștient de mulțimea de probleme ce ne înconjoară în fiecare zi, despre a conștientiza experiența sacrului în toate acțiunile noastre aparent profane.
Acțiunea ei este plasată în interiorul acțiunii descrise în Calea luptătorului pașnic în această carte fiind de fapt descris modul în care reușește personajul principal să se descopere.
Simțind că direcția în care merge viața lui nu este cea care ar trebui să fie, personajul nostru pleacă într-o călătorie în jurul lumii pentru ca, pe parcurs, în Hawaii să o întâlnească pe Mama Chia, un alt tip de învățător spiritual decât Socrate, mesajul ei urmărind să umple golurile lăsate de misteriosul Socrate.
Ușor de citit, cartea ne lasă cu un sentiment plăcut și revigorant, dându-ne impulsul necesar pentru a ne regândi prioritățile din viată, făcându-ne să medităm la aspectele în care merită cu adevărat să investim timp și energie, putând astfel să ne alegem un nou drum în viață, un drum care, de astă dată, are o semnificație.
Dacă v-a plăcut prima carte cumpărați fără ezitare și pe această sui-generis continuare a ei deoarece aventurile descrise în ea vă vor capta atenția, vă vor trezi apetitul pentru a cunoaște mai multe despre evoluția spirituală și vă vor face să doriți să aflați cum se va termina povestea.
Scrisă cu entuziasm și cu atenție la detalii cartea ne dă impulsul necesar pentru a ne bucura de viață și ne aduce inspirația necesară într-o perioadă de criză.
Grad dificultate: Trebuie să citiți aceasta carte
Format: 13 x 20 cm
Data primei apariții: Mai 2012
Traducător: Larisa Andrei
ISBN: 978-973-8471-95-5
Pagini: 266
Editor: Editura Mix
Ofertant: Editura Mix
Titlul original: Sacred Journey of the Peacefull Warrior
Specificatii
- Dan Millman
- Romanul inițiatic
- EDITURA MIX
- Carte
- 1 bucata
Review-uri
Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!
Cuprins carte
Prefață
Prolog: O sugestie din partea lui Socrate
Cartea Întâi: Unde conduce Spiritul
Ieșirea din tigaie
Călătoria
Aurul nebunilor
Foc pe mare
Noi începuturi
Desculț pe o cărare de munte
Cartea A Doua: Iluminări
Cei trei Eu
Ochii șamanului
O femeie bine făcută
Muchia de cuțit
Turnul vieții
Fălcile fricii
Tărâmul simțurilor
Zburând cu aripi de piatră
În slujba Spiritului
Nori întunecați într-o zi însorită
Curajul proscrisului
Iluminări când noaptea se sfârșește
Revelația și Calea Luptătorului
Cartea A Treia: Marele salt Odiseea
Lumina soarelui din adâncul mării
Trăim până murim
Lecțiile singurătății
Epilog: Nu există adio
Postfață
Mulțumiri
Despre autor
Fragmente din carte
„Mă consider un războinic pașnic pentru că bătăliile importante sunt în interior,” îmi spusese cândva Socrate. Acum mă confruntam cu propria bătălie interioară – o perioadă de deznădejde, cinism și paralizie mentală. Mă simțeam înghețat, prins între două lumi, fără să aparțin cu adevărat niciuneia. Voiam să mă întorc din drum, însă văzusem deja prea multe și nu vedeam nicio cale să merg înainte.
În timp ce spiritul meu trecea printr-o perioadă de reorganizare, eu treceam printr-o perioadă de suferință și dezorientare profunde, cum e cea prin care trec bolnavii mintali. Aceasta era noaptea întunecată a sufletului meu, după cum e numită în diverse tradiții spirituale. Noaptea întunecată a sufletului poate fi o perioadă de însingurare. S-ar putea să ne fie greu să comunicăm cu ceilalț. Din afară, viețile noastre pot părea normale sau chiar plăcute, însă să le simțim cu totul altfel dinăuntru.
Totuși, dacă înfruntăm nopțile întunecate cinstit și răzbatem prin ele, o asemenea experiență poate să ducă la o nouă iluminare și un simțământ de compasiune. Putem învăța lecții importante în urma acestor probe și încercări. Printre altele, am învățat că există o fază naturală în evoluția noastră spirituală care cere să îți îndrepți aproape obsesiv atenția către sine – amintire de sine, observare de sine, reflexie asupra sinelui. Trebuie să cunoaștem sinele înainte să-l putem transcende.