Care sunt cristalele simbol national pentru unele dintre statele lumii?
Care sunt cristalele simbol național pentru unele dintre statele lumii?
Fiecare dintre statele lumii are anumite simboluri și anumite elemente reprezentative. Steagul fiecărui stat, emblema statului respectiv, imnul național, floarea națională sau alte astfel de elemente care pot duce la promovarea culturii țării respective. Ei bine, trebuie spus că există inclusiv state care au un anumit cristal drept simbol național.
Pentru ca un cristal să fie considerat simbol național, respectiva piatra semiprețioasă trebuie să se regăsească în substratul geologic al țării respective. Mai ales atunci când o piatră este regăsită doar în anumite locuri de pe glob, reprezentativitatea pe care o aduce țării respective este fără doar și poate mult mai puternică. În continuare vom descoperi împreună o parte dintre cristalele care sunt considerate drept simbol național pentru unele dintre țările Terrei.
Diamantul în Marea Britanie
Numele minereului de diamant este chiar Diamant, dar atunci când vorbim despre cristal avem în vedere produsul realizat prin prelucrarea sa de către om. Format ca rezultat al unei presiuni foarte mari și al unei temperaturi foarte ridicate, iamantul este unul dintre cele mai frumoase și scumpe materiale atunci când vine vorba despre cristale. Este un simbol al iubirii loiale și al eternității. Britanicii iubesc să poarte Diamant, atât în rândul bărbaților, cât și în rândul femeilor. Pentru bărbați Diamantul reprezintă fermitate și curaj, în vreme ce pentru femei acest cristal reprezintă nobilime și sfințenie. Britanicii au folosit Diamantele ca amuletă pentru iubirea dintre bărbați și femei.
Larimarul în Republic Dominicană
Larimarul este acea piatră semiprețioasă având culoarea de albastru deschis, o culoare unică și care este regăsită doar în cazul acestui cristal. Descoperită destul de recent, în anul 1974 de către un localnic, Larmiarul este piatra semiprețioasă simbol național pentru Republica Dominicană. Denumirea acestui cristal a fost dată după numele fiicei localnicului care a descoperit piatra, și anume Larissa și „mar”, ceea ce semnifică „mare„ în limba spaniolă. Datorită faptului că Larimarul este exploatat exclusiv în țara insulară din Marea Caraibelor, aceasta este piatra națională a acestui stat. Foarte multă lume apreciază acest cristal tocmai datorită coloristicii sale.
Peridotul în Egipt
Olivina este mineralul principal care se regăsește în mantaua superioară și în compoziția meteoriților și a rocilor selenare. Anticii numeau acest cristal drept „piatra Soarelui”. În urmă cu peste 1500 de ani Peridotul a atras privirile conducătorilor egipteni, datorită faptului că se credea că acest cristal are puterea de a aduce la lumină umanitatea și de a scoate pe cineva din întuneric.
Egiptenii din Antichitate aveau motive importante pentru care considerau Peridotul drept piatră reprezentativă. Olivina este produsă în rocile magmatice, reprezentând un mod „dureros” de formare. Ulterior Peridotul primește o culoare verzuie și o strălucire similară cu sticla. Tot la fel, nașterea și dezvoltarea unei țări trebuie să treacă prin momente dificile, dar ulterior ajunge la strălucire. Peridotul este considerat a fi simbolul Egiptului având în vedere numeroasele rezerve de astfel de cristal.
Opalul pentru Australia
Datorită faptului că în statul-continent Australia se produce peste 90% din Opalul din lumea întreagă, este firesc ca piatra națională a Australiei să fie Opalul. Acest lucru datează din anul 1993, atunci când s-a decis ca această piatră semiprețioasă să fie aleasă drept reprezentativă datorită importanței avute în dezvoltarea statului de-a lungul timpului.
Opalul este un cristal unic datorită faptului că are efectul de a schimba culoarea, putând emite schimbări constante de culoare sub diferite lumini și sub diferite unghiuri. Există diferite varietăți de Opal, fiecare dintre acestea având caracteristici unice privind culorile și modul de a-și schimba nuanțele. Femeile din Australia purtau adesea medalioane, inele sau broșe făcute din opal, fapt pentru care erau considerate a fi cu adevărat atractive.
Opalul de foc în Mexic
O varietate de Opal este Opalul de foc, aceasta fiind piatra simbol național pentru Mexic. Există diferite varietăți de Opal care sunt foarte apreciate și căutate datorită transparenței și nuanței de bază roșiatică. Cea mai mare cantitate de Opal de foc provine din extracția acestor cristale din zona montană din Mexic. Încă din vremea Mayașilor și a Aztecilor, Opalul de foc era considerat demn de respect datorită frumuseții sale. Istoricii au prezentat numeroase contexte în care arta și ceremoniile Mayașe, respectiv Aztece, foloseau frecvent aceasta piatră semiprețioasă.
Safirul albastru în Sri Lanka
Sri Lanka este una dintre țările din lume cu o mare diversitate de pietre semiprețioase care sunt regăsite pe acest stat insular din Oceanul Indian. Datorită faptului că aici regăsim Safirul albastru care este cel mai renumit la nivel mondial, pentru Sri Lanka acesta este cristalul simbol național. Cele mai mari safire ca dimensiuni provin din substratul geologic din Sri Lanka, însă dincolo de aceste cristale de foarte mari dimensiuni, fiecare persoană atrasă de frumusețea Safirului poate să se bucure de bijuterii pe bază de Safir.
Rubinul în Myanmar (Birmania)
Unul dintre cele mai apreciate și căutate cristale din lume este Rubinul. Datorită faptului că acesta este exploatat în cele mai mari cantități în Myanmar (fosta Birmania), Rubinul este văzut drept piatră semiprețioasă reprezentativă pentru acest stat din sud-estul Asiei. Strălucirea Rubinului este asociată cu iubire, cu temperament nobil și cu vitalitatea tinerilor. Cristalul transparent de nuanță roșie este considerat printre cele mai fine dintre pietrele semiprețioase.
Tanzanitul în Tanzania
Cristalul denumit Tanzanit este un specimen albastru de Zoisit care poate fi extras doar din Tanzania, fapt pentru care a și primit această denumire acest tip de piatră de o culoare unică de albastru-violet. Este una dintre cele mai rare pietre semiprețioase din lume și se consideră că resursele de Tanzanit se vor epuiza în următorii 20 de ani. Tanzanitul este regăsit într-un mediu geologic extrem de complex, în zona Muntelui Kilimanjaro.
Jadul în Japonia
Începând cu anul 2016 Jadul a devenit piatra semiprețioasă considerată simbol pentru Japonia. Jadul este o piatră care este regăsită frecvent în mod natural în Japonia și are un loc aparte în aprecierea japonezilor. Prelucrarea Jadului în Japonia datează din vremuri străvechi, atunci când cristalele de Jad erau folosite pentru bijuterii. Din acest motiv și datorită prezenței numeroase a Jadului în Japonia, această piatră semiprețioasă a fost selectată drept cristalul simbol național pentru statul nipon.
Ametistul pentru Grecia
Numele de Ametist este din limba greacă veche și era folosit pentru a descrie o persoană care era turmentat sau amențit în urma abuzului de consum de vin. Din acest motiv se consideră ca fiind un cristal care protejează împotriva abuzului de vin. Datorită faptului că încă din cele mai vechi timpuri Ametistul a fost prelucrat pentru diferite bijuterii în teritoriul grec și datorită prezenței acestui cristal în cultura greacă, Ametistul este privit drept un cristal reprezentativ pentru Grecia.
Chihlimbarul sau Rumanitul pentru România
Chilimbarul este un tip special de rășină fosilizată care a fost formată pe baza rășinilor din conifere care au fost îngropate în subsol și care ulterior s-au transformat în piatră. Are diferite nuanțe și culori, oferind un sentiment de căldură. Numeroase insecte și plante sau alte impurități sunt adesea prinse în interiorul Chihlimbarului. Se consideră că atunci când discutăm despre Chihlimbar avem în vedere „o bogăție din timpuri străvechi”.
Datorită faptului că România ocupă un loc fruntaș în ceea ce înseamnă producția de Chihlimbar, această piatră semiprețioasă este considerată ca fiind piatra națională a României. O varietate de Chihlimbar descoperită în România și care este considerată a fi cu adevărat reprezentativă pentru România este Rumanitul. Descoperită în satul Colți din județul Buzău de către un geolog german, Rumanitul diferă față de alte varietăți de Chihlimbar prin vârsta geologică foarte înaintată, dar și datorită tipului de conifere din rășina cărora a luat naștere acest cristal.
Rodocrozitul în Argentina
Piatra semiprețioasă considerată a fi reprezentativă pentru Argentina este Rodocrozitul. Avem în vedere o piatră descoperită în Argentina undeva în secolul al XIII-lea, denumirea acestui cristal provenind de la vechiul grec Rhodon, denumire ce semnifică „trandafir” și termenul „khroma” care semnifică culoare. Descoperită în partea de nord-vest a Argentinei unde pe atunci era un teritoriu al Imperiului Inca, minele în care au fost descoperit Rodocrozitul erau minele de unde se extrăgea argint și cupru.
Acestea sunt o parte dintre cristalele care sunt considerate drept simbol național pentru o parte dintre statele lumii. Dacă îți dorești să beneficiezi de frumusețea acestor cristale, în oferta magazinului StoneMania vei putea regăsi o mare varietate dintre cristalele amintite anterior. Urmărește constant oferta de pietre semiprețioase disponibilă în magazinul nostru online, pentru că încercăm constant să aducem înaintea pasionaților de cristale noi varietăți din pietrele semiprețioase regăsite la nivelul întregii planete astfel încât să fie cât mai ușor accesibile pentru iubitorii și colecționarii de cristale.
Recenzii clienti
Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!