Cum se fac lumanarile din ceara de soia cu uleiuri esentiale
Cum se fac lumanarile din ceara de soia cu uleiuri esentiale
Lumanarile in cultura noastra sunt asociate de regula cu biserica sau cu anumite practici religioase insa acestea pot sa fie elementul activ pe care sa il folositi pentru o sesiune de relaxare si de destindere dupa o zi grea de munca. Lumanarile pot sa fie asociate si cu cadourile, mai ales daca sunteti un fan al celor facute in casa si nu vreti sa oferiti cuiva ceva comercial sau poate pur si simplu nu gasiti ceva care sa reprezinte persoana respectiva. Sunt persoane care prefera poate anumite parfumuri sau mirosuri si pentru care este imposibil de gasit o lumanare parfumata care sa aiba exact acelasi miros insa daca se apeleaza la confectionarea unor lumanari atunci puteti sa scapati foarte usor cu un cadou plin de personalitate.
Exista niste pasi foarte simpli pe care ii puteti face pentru a obtine o lumanare din ceara de soia care sa va reprezinte pe voi sau care sa fie reprezentativa pentru persoana pentru care vreti sa realizati lumanarea.
Inceputul – este marcat de fixarea in mintea voastra a ceea ce va doriti sa obtineti, a unei idei despre cum lumanarea trebuie sa arate, despre ce culoare sa aiba sau despre ce parfum sa emane atunci cand este aprinsa. Toate aceste lucruri trebuie sa le faceti in timp ce va ganditi cui i se adreseaza lumanarea sau ce stare vreti sa aveti voi atunci cand o veti utiliza in cadrul propriilor sedinte de relaxare sau aromaterapie.
Materialele – este etapa in care functie de ce ati stabilit precedent trebuie sa procurati materialele de care aveti nevoie si este vorba despre fulgii de ceara de soia, un vas in care fulgii sa fie topiti, recipientul in care lumanarea va fi turnata, o sfoara subtire, despre uleiul esential (daca vreti sa folositi), o foarfeca, un mic bat de lemn sau creion pentru a lega sfoara pe gura recipientului si un lemn pentru amestecare. Odata ce aveti procurate toate aceste materiale puteti sa treceti la urmatoarea etapa insa de retinut este faptul ca unel persoane pot folosi in loc de franghie o bucata de lemn special care arde foarte greu, putand fi chiar lemn parfumat. In acelasi timp se poate apela si la folosirea unor resturi de lumani pe care poate le aveti ramase prin casa si astfel sa nu fie nevoie de o cantitate foarte mare de fulgi de ceara de soia.
Pregatirea pentru turnare – este momentul in care ati asezati bucatica de sfoara in recipientul unde va fi turnata lumanare si ati fixat-o pe fundul acestuia fie cu un adeziv ceva fie poate cu un strop de ceara lichida. Sfoara trebuie sa fie insa mai lunga decat inaltimea paharului astfel incat sa poate fi legata de un bat sau de un creion care sa fie asezat pe gura acestuia astfel incat sa stea intinsa in mijlocul recipientului. Pentru siguranta recipientul trebuie asezat pe o suprafat plata si trebuie sa pregatiti atatea recipiente cate lumanari doriti sa faceti sau cata ceara de soia aveti pentru topit. Aceste recipiente pot fi si decorate daca doriti cu anumite elemente precum boboci de flori, frunze sau plante uscate sau poate unele figurine realizate din materiale ignifuge.
Topirea – este etapa in care ati asezat vasul pe aragaz sau pe orice sursa de caldura aveti si in care puneti fulgii de ceara de soia sau poate resturile de lumanari pe care le-ati gasit prin casa s-au le-ati pastrat pentru asa ceva. Aceasta faza trebuie facuta incet, la o temperatura scazuta astfel incat topirea sa se faca fara deteriorarea cristalelor de ceara si sa puteti amesteca usor in ea pana obtineti o topire omogena, o ceara omogena si care are aceeasi structura in toata masa ei. Dupa ce toti fulgii au fost topiti si toata ceara s-a transformat intr-un lichid omogen aceasta trebuie luata de pa sursa de caldura si pusa pentru racit pentru aproximativ 3 minute.
Pigmentarea si parfumarea – dupa cele 3 minute de racire puteti sa adaugati acele elemente care sa ofere personalitate lumanarii pe care o realizati fie ca este vorba despre uleiurile esentiale sau despre colorant. Adaugarea de uleiuri esentiale va trebui sa fie legata si de preferintele personale, despre ceea ce vreti sa obtineti dar si de eventualitatea ca o persoana sa aiba anumite reactii adverse la unele uleiuri esentiale obtinute din anumite produse. Coloarea lumanarilor poate fi simpla cu ajutorul unor creioane colorate pisate si adaugate in ceara lichida iar ca si uleiuri esentiale veti putea folosi ulei de levantica pentru a scapa de stres si a ajuta la un somn mai bun. Pentru a trata unele afectiuni precum durerile de cap sau pentru a crea o atmosfera mai vioaie puteti folosi ulei esential de menta iar uleiul de eucalipt va poate ajuta in aerisirea cailor aeriene. Exista persoane care poate vor sa aiba un parfum special si o combinatie intre mai multe arome si puteti face asta fara probleme si puteti pune ce uleiuri esentiale doriti sau considerati potrivite, putand sa va dati frau liber imaginatiei. Fiecare ulei vine cu proprietatile sale pe care le imprumuta lumanarii in care este pus si care se vor resimtii si in aerul din incaperea unde lumanarea va fi aprinsa.
Turnarea – dupa ce ati pigmentat si parfumat ceara dupa propriile dorinte si ati amestecat bine pana la omogenizare puteti sa turnati ceara in recipientul sau recipientele pe care le-ati pregatit intr-un mod foarte usor. Turnarea trebuie sa fie facuta astfel incat sfoara sau batul sa fie asezate pe mijlocul recipientului, sa atinga fundul paharului si sa depaseasca gura paharului, putand fi scurtate ulterior, dar trebuie sa aveti grija si la celelalte elemente decorative si la cum acestea sunt fixate pe zona marginala a lumanarii. Ceara turnata trebuie sa aiba un nivel de cel putin jumatate de centimetru sub marginea recipientului.
Finisajele – dupa ce ati treminat de turnat ceara in toate recipientele si aceasta sa racit puteti sa mai faceti mici adjustari. Puteti sa taiati sfoara sau lemnul astfel incat sa aiba o lungime cuprinsa intre jumatate de centimetru si un centimetru deasupra nivelului de ceara, puteti sa lipiti anumite forme, etichete sau sa puneti anumite decoratiuni pe recipientul in care este lumanarea astfel incat sa ii ofere personalitatea dorita.
Avertizari – lucrurile la care trebuie sa aveti grija tin in primul rand de modul de lucru si de faptul ca trebuie sa aveti grija sa nu va ardeti cu ceara topita, sa nu scapati vasul in care aceasta s-a topit sau sa va raniti. Pentru siguranta produsului realizat trebuie sa stiti ca ceara din soia are un punct de topire foarte scazut prin comparatie cu parafina sau ceara de albine si poate fi indepartata usor. Pentru o mai buna siguranta insa puteti sa fiti imbracati cu haine de casa mai uzate si sa aveti prin preajma prosoape mai vechi cand faceti aceste lumanari astfel incat sa nu va para rau daca va stropiti cu ceara.
Recenzii clienti
Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!