Dormitorul feng shui – cum sa ai un somn odihnitor
Dormitorul feng shui – cum sa ai un somn odihnitor
Dormitorul este cea mai importantă încăpere din casă conform feng shui-ului. Dacă dormi opt ore pe noapte, înseamnă o treime din douăzeci și patru de ore; prin urmare, o treime din viața ta este petrecută în acea cameră. Majoritatea oamenilor petrec mai mult timp în dormitor decât în orice altă cameră. Cu cât petreci mai mult timp într-o anumită cameră, cu atât această cameră are mai multă influență asupra vieții tale. Acest lucru se aplică chiar dacă dormiți - camera încă vă afectează. Acordul universal este un lucru rar în feng shui, iar unele autorități feng shui susțin că bucătăria este cea mai importantă încăpere din casă, deoarece acolo se prepară mâncarea care alimentează viața unei persoane. Dar datorită aparatelor casnice și stilului de viață moderne, cum ar fi cuptorul cu microunde, mașinile de spălat vase și alimentele preparate fa ca oamenii de astăzi să petrecă din ce în ce mai puțin timp în pregătirea alimentelor, iar oamenii mănâncă acum în restaurante mai des decât în trecut - unii oameni literalmente nu gătesc niciodată. Ambele camere sunt importante, dar bucătăriile nu sunt întotdeauna la fel de importante ca acum o sută de ani. Oamenii nu sunt toți la fel și nu vor fi niciodată, dar aproape toată lumea doarme într-un dormitor.
Locația dormitorului
Unele părți ale casei sunt locuri mai bune pentru dormitoare decât altele. Chiar dacă nu ai de ales în ceea ce privește locația dormitorului tău, este totuși important să știi ce factori te pot afecta din cauza locației acestuia. Primul factor folosit în feng pentru a evalua locația dormitorului este conceptul de yin/yang.
Yin Yang
Tot ceea ce există este clasificat în primul rând ca yin sau yang. Nimic nu este total yin sau total yang. Totul este într-o anumită proporție mai mult yin sau mai mult yang.
Imaginează-ți planul casei tale sau desenează-l dacă este mai util. Apoi trageți o linie prin ea dintr-o parte în alta. De regulă, jumătatea din spate a casei (relativ față de locul unde se află ușa de la intrare) are o energie mai relaxată decât jumătatea din față. Acea energie se numește yin. Fața unei case are o energie mai activă, sau yang. Nu întotdeauna ai de ales unde va fi dormitorul tău, dar dacă o faci, alege o cameră în spatele casei. Energia de acolo este propice pentru o odihnă mai profundă. Ocazional, partea din spate a casei este mai activă decât partea din față, cum ar fi atunci când o autostradă mare se află chiar dincolo de curtea din spate. În acest caz este indicat ca dormitorul să fie amplasat în partea din față a casei. Situația dictează modul de aplicare al regulilor.Ușa din față a casei tale este denumită „gura chi-ului”: ea are parte de o energie activă chiar dacă o ușă laterală este folosită mai frecvent în viața de zi cu zi. Dacă dormitorul este în fața casei sau aproape de orice stradă, puteți folosi pe timpul nopții draperii grele (cum ar fi catifea) care să absoarbă zgomotul venit din exterior.
Un alt aspect al yin/ yang se referă la dimensiunea dormitorului. Cu cât o cameră este mai mare, cu atât este mai yang. Un dormitor mic este confortabil și drăguț și conține mai bine energia liniștită și odihnitoare. Cu cât un dormitor este mai mare, cu atât mai probabil veți avea un somn agitat sau mai rău. Un dormitor prea mare poate fi făcut să pară mai mic și mai confortabil folosind culori mai calde și închise. Niciun dormitor nu ar trebui să fie mai mare decât camera de zi a casei. Dacă da, energia casei este grav perturbată. Dormitoarele mici sunt foarte bune. Folosirea culorilor deschise le face și mai bune.
Dormitoarele aflate sub etajul cinci
Dormitoarele de la parter (primul) etaj sunt extrem de comune și, din fericire, nu pun probleme de feng shui decât dacă există mai mult de șase etaje deasupra lor. Dacă sunt multe etaje deasupra lor, se recomandă folosirea luminilor orientate în sus, cum ar fi o veioză sau o aplică de perete. Lumina este energie și atunci când lovește tavanul îl împinge în mod simbolic în sus, departe, eliberând astfel presiunea. În general se recomandă becuri cu lumină caldă. Forța luminii este puțin mai yang și mai puternică decât în cazul becurilor cu lumină rece. Un bec clar face umbre distincte. Puteți profita de acest lucru folosind lumini de podea pentru a ilumina plantele de jos. Acest lucru proiectează frumoase umbre de forme naturale pe suprafețele din încăpere. Punând lumină și umbră pe tavan, activezi partea yang a camerei. Iluminarea subtilă este yin, care este odihnitoare și este foarte potrivită în dormitor. De obicei, cel mai bine este să vopsiți tavanele în alb sau într-o culoare pastelată foarte deschisă, deoarece lumina este reflectată mai bine. Un tavan întunecat se simte adesea apăsător.
Dormitoarele aflate la primele patru etaje ale unei clădiri nu au probleme inerente de feng shui datorate înălțimii la care sunt localizate, fapt liniștitor având în vedere numarul mare de persoane care dorm la un astfel de etaj.
Etajul cinci și mai sus
Energia dormitoarele aflate la etaje mari, poate fi îmbunătățită prin amplasarea a cel puțin unui obiect foarte greu în cameră. Un astfel de obiect (cum ar fi o sculptură mare în piatră sau o masă de marmură) acționează ca o forță de legătură cu pământul - cu cât este mai mare, cu atât mai bine, fără a duce ascest lucru în extrem. Obiectele grele funcționează cel mai bine dacă sunt plasate jos în cameră, de preferință pe podea. Un dormitor înalt ar trebui să aibă mobilier greu, dintr-un lemn închis la culoare (cum ar fi nucul) în loculul unuia deschis la culoare. Patul, în special, ar trebui să pară bine conectat cu podeaua. Dacă există un covor sau un preș, acesta ar trebui de asemenea nuanțe închise. Un covor alb sau foarte deschis este prea aerisit și are rolul de a disipa energia. Culoarea mai închisă a podelei de asemenea simbolizează mai bine legătura cu pământul.
Recenzii clienti
Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!