Kombucha. Ciuperca miraculoasa - Harald W. Tietze, carte
Descriere
Cultura de Kombucha reprezintă simultan un proces alimentar și o manieră de relaxare, la fel ca și gătitul. Diferența constă în faptul că există posibilități diferite de a cultiva Kombucha. De regulă, aceasta este cultivată numai în ceai negru sau verde. Orice alt ceai este însă la fel de potrivit pentru a crește Kombucha în el, mai ales dacă este amestecat cu ceai verde. Exista circa 10.000 de tipuri de ceaiuri medicinale care pot fi folosite ca mediu de cultură pentru Kombucha, separate sau în amestec, ceea ce conduce la o mare varietate de culturi.
Grad dificultate: Pentru toată lumea
Format: 13 x 20 cm
Data primei apariții: noiembrie 2005
Traducător: Cristian Hanu
ISBN: 978-973-8471-40-5
Pagini: 189
Editor: Editura Mix
Ofertant: Editura Mix
Titlul original: Kombucha. The Miracle Fungus
Specificatii
- Harald W. Tietze
- Alternative tămăduitoare
- EDITURA MIX
- Carte
- 1 bucata
Review-uri
Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!
Cuprins carte
CUPRINS
Originea ciupercii Kombucha
Kombucha în țările occidentale
Numeroasele nume ale Kombucha-ei
Kombucha – adevăr sau ficțiune?
Prostii vehiculate în legătură cu Kombucha
Ce este Kombucha?
Chefirul, iaurtul și alte culturi vii similare
Combucha
Ceaiul Kombu
Ciuperca Kombucha – o uzină biologică
Kombucha nu este tot una cu Kombucha.Ce este adevărata Kombucha?
Poate fi considerată Kombucha un remediu vindecător miraculos?
Fermentarea lactică acidă
PH-ul Kombucha-ei
Cum vă puteți cultiva propria cultură de Kombucha
Care este temperatura corectă
Recipientele de fermentare
Procesul de fermentare continuă
Probleme asociate cu procesul de fermentare a Kombucha-ei
Nicotina – o otravă letală pentru ciupercă
Păstrați deoparte o ciupercă separată de rezervă
Ce trebuie să faceți în cazul în care ciuperca obosește și refuză să se mai reproducă
Kombucha – o băutură alcoolică?
Poate fi mâncată ciuperca?
Durata de viață a ciupercii
Uscarea ciupercii
Folosirea extractului presat de Kombucha de către diabetici și pentru călătorii
Cum trebuie stocată Kombucha după fermentare
Ceaiuri din plante medicinale care pot fi fermentate împreună cu Kombucha
Care este ceaiul cel mai potrivit?
Rafinarea ceaiurilor din plante medicinale prin procesul de fermentare împreună cu Kombucha
Ce plante pot fi folosite pentru procesul de fermentare a Kombucha-ei
Au plantele medicinale efecte secundare negative?
Când trebuie băut un anumit ceai din plante medicinale?
Comercializarea Kombucha-ei
Kombucha preparată acasă – cel mai important pas în procesul de vindecare
Medicina modernă și Kombucha
Dozajul, cât de mult trebuie să bem și cât de mult putem bea?
Efectele folosirii Kombucha-ei pe perioade lungi de timp
Transformarea zahărului prin procesul de fermentare a Kombucha-ei
Se poate folosi miere în loc de zahăr?
Oțetul de Kombucha
Păstrarea Kombucha-ei
Kombucha – băuturi amestecate
Șampania Kombucha
Are Kombucha efecte secundare negative?
Poate fi vindecat cancerul cu ajutorul Kombucha-ei?
Papaya – un medicament împotriva cancerului?
Detectarea cancerului în primele faze sporește șansele de vindecare
Kombucha – un remediu vindecător pentru astmatici
Tulburări ale somnului
Sindromul Oboselii Cronice (SOC)
Tulburări ale prostatei
Diabeticii și Kombucha
Poate dizolva Kombucha pietrele la vezica urinară?
Scleroză multiplă
Diaree
Constipație cronică
Psoriazis
Afecțiuni ale stomacului și intestinelor
Retenția de lichide la nivelul picioarelor
Colesterol
Hipertensiune
Reumatism
Artrită
Gută
Afecțiuni renale
Răceli cronice
Kombucha – un remediu pentru amigdalită
Bronșită
Candida Albicans
SIDA
Folosirea ciupercii sub formă de compresă
Răni și ulcerații
Folosirea Kombucha-ei pentru scopuri cosmetice
Baia cu Kombucha
Putem slăbi cu ajutorul Kombucha-ei?
Kombucha pentru tinerii de peste 80 de ani
Kombucha – un remediu pentru impotență
„Doparea” cu Kombucha
Kombucha a fost adoptată de veterinari
Epilog
Sănătatea înseamnă echilibru
Metodele „Noii Epoci (New Age)” – metodele cele mai vechi ale umanității
Medicina modernă redescoperă vindecarea miraculoasă - efectul placebo
Înlocuiți sinuciderea cu furculița și cuțitul printr-un post sănătos
Casa noastră – principala problemă de mediu
Mulțumiri și mărturii
Studii referitoare la Kombucha
Fragmente din carte
Poate fi considerată Kombucha un remediu vindecător miraculos? Ori de câte ori expresii precum „remediu vindecător miraculos”, devin automat sceptic. Personal, nu cred să existe un remediu miraculos universal (la fel cum nu există o singură cauză pentru o boala particulară).
Cercetătorii recunosc că ceaiul de Kombucha echilibrează digestia și ajută la regularizarea excrețiilor. „Noi suntem ceea ce mâncam”, afirma un vechi proverb. Hipocrate spunea: „Moartea apare pentru prima dată în intestinele noastre”, făcând o asociere între numeroase boli și problemele digestive. Potrivit experților, vindecarea florei digestive este primul și cel mai important pas în vindecarea oricărei boli. Medicina tradițională folosește în acest scop Kombucha, obținând rezultate atât de fantastice încât nu este de mirare că au apărut nume precum „ciuperca magică sau miraculoasă”.
Cum vă puteti fermenta propria cultura de Kombucha
Rețeta de bază
Ingrediente:
2 litri de apă fiartă
160 grame de zahăr
6 grame (sau 2 pliculețe) de ceai negru sau verde
O ciupercă sănătoasă de Kombucha
100 ml ceai deja fermentat de Kombucha („cultura-mamă” sau „de pornire”)
Turnați cele 160 de grame de zahăr în apa fiartă, într-un vas de porțelan, sticlă sau ceramică, și amestecați până când se dizolvă. Adăugați ceaiul și lăsați-l timp de 5 minute, apoi strecurați (sau scoateți pliculețele). Lăsați ceaiul să se răcească, adăugați ciuperca de Kombucha și „cultura de pornire”. Acoperiți recipientul cu o bucată de pânză care să permită circulația aerului, pe care o puteți fixa cu un elastic. În acest fel, vă veți asigura că insectele nu vor intra în vasul de fermentare.