Cultura de Kombucha reprezintă simultan un proces alimentar și o manieră de relaxare,la fel ca gătitul. Diferența constă în faptul că există posibilități diferite de a cultiva Kombucha.
Am structurat această carte în trei părți. În prima parte, ofer informații generale legate de cultura de Kombucha, iar cea de-a doua parte prezint ceaiurile medicinale pe care le puteți folosi pentru această cultură. Veți găsi în această secțiune o listă de boli și principalele plante medicinale pe care le puteți folosi ca tratament pentru acestea. Se recomandă schimbarea amestecurilor de plante după câteva săptămâni, pentru a-i oferi organismului un stimulent diferit, astfel încât efectele benefice să fie amplificate, iar efectele secundare negative să fie evitate.
În cea de-a treia parte a cărții voi prezenta în detaliu efectele negative ale diferitelor plante medicinale. Toate plantele prezentate în această carte sunt considerate de regulă absolut sigure, dar luate în doze foarte mari sau pe perioade prelungite de timp pot căpăta efecte adverse.
Kombucha a fost folosită de mulți oameni de-a lungul timpului ca aliment hrănitor și remediu vindecător. Amestecarea ceaiurilor din plante medicinale cu ceaiul negru obișnuit conduce la obținerea unei băuturi care conține proprietățile tuturor ceaiurilor folosite. În funcție de combinație, acestea se pot potența reciproc, sau dimpotrivă, se pot anihila. Gustul diferitelor combinații se amplifică de asemenea. De aceea, putem vorbi de mii de varietăți de Kombucha, cu gusturi și efecte vindecătoare diferite.
Format: 13 x 20 cm
Data primei apariții: octombrie 2008
Traducător: Cristian Hanu
ISBN: 978-973-8471-41-2
Pagini: 133
Editor: Editura Mix
Ofertant: Editura Mix
Titlul original: Kombucha Tealogy
- Harald W. Tietze
- Alternative tămăduitoare
- EDITURA MIX
- Carte
- 1 bucata
Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!
Recomandare
Introducere
Kombucha
Fermentarea acidului lactic
PH-ul ceaiului de Kombucha
Cum vă puteți fermenta propria cultură de Kombucha – rețeta de bază
Temperatura ideală pentru fermentare
Cele mai potrivite recipiente pentru cultura de Kombucha
Procesul continuu de fermentare
Probleme care pot apărea în timpul fermentării culturii de Kombucha
Transformarea zahărului în Kombucha
Oțetul de Kombucha
Ce cantități trebuie băute
Are Kombucha efecte secundare?
Ceaiuri din plante medicinale
Calitatea ceaiului!
Au ceaiurile din plante medicinale efecte secundare negative?
Când trebuie luate ceaiuri din plante medicinale?
Ceaiul obișnuit
Ceaiuri din plante medicinale
Amestecarea diferitelor ceaiuri din plante medicinale
Ceaiuri pentru un gust foarte bun
Ceaiuri pentru o senzație generală de bunăstare Și pentru curățarea sângelui
Boli și tratamente cu ajutorul plantelor medicinale
Avertisment în privința folosirii acestor plante medicinale
Lista plantelor recomandate în această carte
Explicarea termenilor
Prostii vehiculate în legătură cu Kombucha
Comentarii lipsite de suport științific
Zvonuri stupide
Cercetări științifice legate de Kombucha
Epilog. Efectul Placebo
Indexul bolilor ce pot fi ameliorate cu ajutorul plantelor medicinale si al Kombucha