Mindfulness: Cum sa traiesti bine dand dovada de atentie - Ed Halliwell, carte

3800 Lei
in stoc
30 zile
ACT55-ACT205956

Cartile nu sunt incluse in promotie!

  • Informatii si Beneficii
    • — 30 de zile drept de retur GRATUIT!
    • — Transport gratuit peste 199 lei
    • — Certificat garanție și conformitate
    • — Program de fidelizare
    • — Livrare rapidă în 1-3 zile oriunde în România, transport 12 lei Easybox, 15 lei DPD/Sameday, 18 lei Fan Courier, gratuit peste 199 lei.

Descriere


Mindfulness de Ed Halliwell este cartea care poate însemna începutul schimbării tale. Mindfulness este o tehnică de meditație care „ne aduce cu picioarele pe pământ, permițându-ne să trăim în realitate și cu realitatea. Pe măsură ce practicăm deschiderea către simțurile noastre, un nou mod de a fi poate apărea în noi înșine. Dezvoltăm o conștientizare amicală asupra a ceea ce se petrece și din ea putem trage învățăminte.” Mai mult decât atât, exercițiile de mindfulness au puterea în cele din urmă să ne ajute să ne trăim viața mai ușor. Mindfulness-ul este cel mai adesea asociat cu budismul, tradiție contemplativă denumită și „știința minții”.


Autorul cărții, Ed Halliwell, jurnalist de profesie, a scris de-a lungul timpului pentru o serie de publicații precum: Arena, Time Out, The Independent On Sunday, Elle, The Observer și The Guardian. Într-o perioadă mai dificilă a vieții lui, Halliwell a început să practice meditația ca o formă de cultivare a sănătății și stării de bine, devenind astfel în scurt timp profesor de mindfulness. În această calitate a instruit mii de persoane în cadrul unor cursuri, workshop-uri, tabere de retragere spirituală și evenimente private pentru organizații.


„Vi s-a întâmplat vreodată să terminați mâncarea din farfurie fără să vă dați seama? Sau să ajungeți la destinație, dar fără a vă aminti nimic despre drum în sine? Dacă da, atunci această carte este pentru dumneavoastră. Părăsiți starea de pilot automat și învățați prin mindfulness cum să deveniți permanent conștient de emoțiile și gândurile dumneavoastră, dar și cum să trăiți în înțeleaptă legătură cu acestea.” Ed Halliwell


Dacă ai senzația uneori că treci ca un somnambul prin viață, meditația de tip mindfulness te va ajuta să treci la o stare de conștientizare superioară a lumii din tine și din jurul tău. Cartea este structurată ca un manual de antrenament pe nouă săptămâni, fiecare dintre cele nouă capitole prezentându-ți câte un nou exercițiu de meditație, dar și studiile de caz a patru indivizi care au învățat această tehnică. Ei vor povesti la sfârșitul fiecărui capitol la ce rezultate au ajuns odată cu practicarea fiecărui nou tip de exercițiu, dar și cum i-a transformat mindfulness-ul ca indivizi în timp.


Halliwell vorbește de asemenea despre beneficiile mindfulness-ului asupra stării de bine a indivizilor, acestea fiind evidențiate de-a lungul timpului prin numeroase studii referitoare la stres, depresie, durere, sistemul imunitar, concentrare sau relații. Studiile au arătat de asemenea că suntem distrași în aproape 50% din timp și mai puțin fericiți atunci când nu suntem concentrați. S-a demonstrat că, după numai opt săptămâni de mindfulness indivizii dobândesc capacitatea să fie mai atenți, iar gândurile le rătăcesc mai rar.


„Să-ți trăiești viața este cel mai rar lucru din lume. Cei mai mulți oameni există și atât.” – Oscar Wilde


Autorul propune așadar mindfulness-ul ca soluție la deruta în care se desfășoară viețile noastre și ca răspuns la întrebările pe care le adresează la începutul cărții: Viața se întâmplă, dar ne alegem noi într-adevăr drumul?, Și când ne facem alegerile, în ce măsură sunt ele alegeri înțelepte, care să ne exprime adevărata intenție?


Mulți oameni își trăiesc viața în fiecare zi pe fugă, simțindu-se conduși în loc să țină frâiele. Ritmul vieții și numărul de lucruri pe care oamenii trebuie să le facă sau în privința cărora trebuie să se îngrijoreze constituie o cauză majoră a stresului, nefericirii și bolilor. Pe măsură ce oamenii devin mai stresați, capacitatea mentală scade – se simt copleșiți și nu mai pot gândi clar. Mindfulness-ul se dovedește astfel o practică utilă pentru minte și trup care ne ajută să redobândim liniștea sufletească și să vedem viața printr-o lentilă mai largă, odată cu dobândirea unui nivel superior de conștientizare.

Specificatii

Autor
  • Ed Halliwell
Editura
  • ACT SI POLITON
Tip produs
  • Carte
Cantitate
  • 1 buc

Review-uri

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie

Fragmente din carte

ATITUDINI PENTRU MINDFULNESS


În concepția lui Halliwell nu poți practica meditația fără a adopta atitudinea potrivită. El prezintă așadar 10 atitudini pe care să le cultivi în timpul antrenamentelor tale, dar și concepțiile greșite asupra mindfulness-ului. Cele 10 atitudini de abordat în timpul exercițiilor de mindfuless sunt:


Angajamentul – Dezvățarea vechilor obiceiuri și dezvoltarea altora noi cer efort și răbdare. Ai nevoie de perseverență pentru a ajunge la rezultate.


Compasiunea – Mindfulness-ul nu e mindfulness fără blândețe. Trebuie să fii îngăduitor cu tine însuți chiar dacă la început nu va fi totul cum ți-ai dori;


Curiozitatea – în loc să întâmpinăm lumea cu așteptări, ne apropiem de ea în spiritul curiozității, cu mintea și cu inima deschise;


Curajul – Drumul spre mindfulness poate fi anevoios. E o dovadă de curaj să te menții pe ceastă cale;


Echilibrul dintre minte și corp – Găsind echilibrul dintre minte și corp ne aflăm în șaua vieții;


Cooperarea - eliberându-ne tensiunea nu mai suntem în stare de război cu noi înșine și cu lumea. Trebuie să încercăm să stabilim armonia cu lucrurile care se petrec cu noi și în jurul nostru.


Conexiunea – Trebuie să ne armonizăm cu noi înșine și apoi să încercăm să realizăm o conexiune cu locurile și cu oamenii din jurul nostru.


Siguranța – înseamnă încrederea să fim dispuși să folosim mărturiile altora drept combustibil pentru propria noastră călătorie.


Veselia – încercând cu blândețe să întâmpinăm greutățile cu veselie, noi deținem cheia transformării;


Revenirea – chiar dacă adeseori ne pierdem starea de mindfulness, simplul fapt că am observat asta ne readuce înapoi la ea.


EXERCIȚII MINDFULNESS


Odată ce ai abordat atitudinea potrivită, poți trece la practicarea exercițiilor. Pe lângă exercițiile propriu zise, autorul oferă explicații și povestiri cu tâlc, unele dintre ele furnizate de Buddha însuși, menite să ne sporească motivația pentru a le practica. Ed Halliwell formulează totodată ceea ce el numește esența căii spre mindfulness: ”N-ar trebui să îmbrățișez sau să mă agăț de absolut nimic ca fiind eu sau al meu” și te invită să meditezi asupra a numeroase aspecte ale vieții imediate.


Odată cu practicarea acestor exerciții vom învăța să ne gestionăm mai bine mintea și corpul, să abordăm evenimentele și stările neplăcute, inerente vieții, să ne autodescoperim pe noi înșine cei adevărați, vom afla consecințele individualismului dar și ale stresului, și vom învăța să îl gestionăm. Iată ce tip de exerciții îți propune autorul în acest ghid de antrenament:


Exercițiul 1: Recapătă-ți simțurile. Este un exercițiu de conștientizare a celor cinci simțuri, care te va ajuta să percepi realitatea altfel. Poți să îl practici în fiecare zi de câte ori ai ocazia.


Exercițiul 2 – Se alege una din cele 10 de atitudini pentru mindfulness și se observă în interiorul ființei tale. Cum se manifestă? Când și cum o exprimi? În fiecare săptămână de-a lungul cursului se va alege altă atitudine sau se va alege una pentru mai mult timp sau se poate reveni asupra uneia deja exersate.


Exercițiul 3 – Mindfulness asupra respirației. Autorul te dirijează cum să îți urmărești respirația, fără a te preocupa dacă în acest timp mintea îți va zbura spre alte lucruri, în general gânduri și senzații, emoții și reacții la emoții. Halliwell te ghidează cum să reacționezi în funcție de tipul emoțiilor și al reacțiilor. Vorbind despre stres, modul cum acționează el și ce repercusiuni negative are asupra întregului nostru organism, Halliwell precizează totodată beneficiile acestui tip de meditație asupra stării noastre de sănătate după momentele cu stres intens.


Exercițiul 4 – Exercițiul momentului de respiro. Vei fi îndrumat să practici acest tip de exercițiu de câteva ori pe zi. Este un exercițiu care te ajută să ajungi la conștientizare oriunde ai fi și se dovedește a fi de asemenea foarte util în stările de stres.


Exercițiul 5 – Mindfulness-ul corpului. Ne oferă distanța necesară pentru a trăi senzațiile pe deplin, în mod deschis și cu conștiență și pentru a ne debarasa de reacțiile impulsive.


Exercițiul 6 – Meditația muntelui – ne ajută să ne dezvoltăm echilibrul dintre minte și corp;


Exercițiul 7 – Să ne întoarcem spre greutăți – Ni se recomandă ca acest exercițiu să fie practicat în doze mici la început și pentru dificultăți care nu sunt copleșitoare, după ce în prealabil s-au exersat destul de mult mindfulness-ul respirației, respectiv corpului. Acest exercițiu ne poate ajuta să ajungem la acceptarea greutăților cu care ne confruntăm și să nu ne mai opunem vieții. Să admitem că trebuie să acceptăm ceea ce vine și să ne lăsăm în voia lucrurilor așa cum sunt ele.


Exercițiul 8 – Mindfulness-ul respirației, corpului, sunetelor, gândurilor și conștientizarea imperativă. Ne ajută să realizăm faptul că atunci când experimentăm dificultățile fără să opunem rezistență, atunci ele ar putea să nu ne mai afecteze atât de tare. Putem face față și rezista durerii mai ușor constatând că ea nu este un obstacol în calea fericirii, deși ar putea să fie neplăcută.


Exercițiul 9 – Moment de respiro în trei pași, cu un pas de acțiune este un alt exercițiu care ne poate ajuta să ne acordăm la senzațiile și circumstanțele dificile. Poate fi explorat și ca primul pas către acțiunea abilă.


Exercițiul 10 – Meditația bunăvoinței iubitoare. Înțelegerea minții și a corpului ne ajută să pătrundem în viețile altora, însuflețind compasiune pentru greutățile prin care trec. Compasiunea este prezentă în fiecare moment marcat de mindfulness, dar cultivând-o în mod explicit prin meditația bunăvoinței iubitoare, deschidem darul benevolenței. Acest lucru ne permite să ne trăim viața cu ochi iubitori.


Exercițiul 11 – Mișcarea în starea de mindfulness (Mersul). Această meditație poate fi practicată în timp ce te deplasezi atât timp cât îți induci starea de mindfulness. Ea poate fi practicată în forme tradiționale precum yoga și tai chi, sau introducând conștientizare unor activități precum: înotul, alergatul, ciclismul, gătitul sau chiar în timp ce faci curățenie prin casă. Observând senzațiile și gândurile, putem descoperi noi căi de a experimenta activitățile pe care le întreprindem în mod obișnuit.


Exercițiul 12 – STOP – Un exercițiu de mindfulness de un minut. Poate fi considerat un exercițiu test. Un minut în care să practici mindfulness pentru a-ți da seama ulterior dacă îți place ceea ce simți și dacă ai vrea să te apuci de meditație la un mod ceva mai serios. Încearcă-l!


La finalul cărții, când vei ajunge să practici cu ușurință fiecare dintre tipurile de exerciții enumerate mai sus, cu siguranță vei simți schimbarea. Iată ce schimbări au constatat Simon, Ann, Andy și Catherine, protagoniștii celor 4 studii de caz prezentate de-a lungul cărții, pe cont propriu:


Experiența lui Simon:


„Mindfulness-ul m-a ajutat să capăt o perspectivă nouă. Am 52 de ani acum și cineva mi-a spus într-o zi: Cum e să ai 52 de ani? I-am spus: Ultimii doi ani și jumătate au fost cea mai fericită perioadă din viața mea. Privind circumstanțele externe n-ai spune că anii aceia au fost extrem de diferiți, dar felul în care i-am perceput a fost.”


Experiența lui Ann


„Este foarte subtil – exersând, realizezi că ai început să faci lucrurile mai conștient. Nu mă mai simt ca și cum aș fi blocată într-o rutină. Am unele opțiuni și un anumit control asupra a ceea ce fac, mai mult decât atunci când am început. Mai am câteva obiceiuri, dar îmi dau seama când le perpetuez. ”


Experiența lui Andy


„Cred că mindfulness-ul m-a făcut mai puternic și mai rezistent, emoțional vorbind. Pare să mă întărească, aducând un anumit fel de disciplină în viața mea. Îmi calmează anxietatea și mă simt mai înălțat spiritual  și mai capabil să relaționez cu alți oameni, pentru că nu mai sunt atât de absorbit de propria persoană.”


Experiența lui Catherine


„Soțul meu spune că mindfulness-ul m-a schimbat foarte mult – pot să fac față lucrurilor mai bine acum. Sunt mai calmă și pot să reacționez într-un mod mai autentic. Mai am grijă de mine și în alte feluri – mi-am îmbunătățit dieta și fac exerciții fizice. Meditația și starea de mindfulness sunt baza pentru a te simți mai bine, plin de viață și energie.”


TESTIMONIALE


„Mindfulness implică o deschidere onestă și curajoasă spre experiența de a fi uman în momentul prezent. Ed Halliwell cunoaște la perfecție teoria și practica acestui teritoriu curios de nefamiliar. Rezultatul este un ghid practic și de mare ajutor, presărat minunat cu revelații psihologice luminate.” - Dr. Jonathan Rowson, director al RSA Social Brain Center:


„Cheia pentru fericirea de durată este abilitatea de a trăi în înțeleaptă legătură cu gândurile tale, cu sentimentele și cu mediul înconjurător. Starea de mindfulness este o unealtă care ne ajută să ne schimbăm viața și care constituie, poate, abilitatea supremă pentru a trăi bine. Această carte este o introducere fabuloasă, revelatoare și accesibilă către mindfulness, din partea unuia dintre specialiștii de top din domeniu. O recomand cu căldură.” - Dr. Mark Williamson, director al Action For Happiness


„Mindfulness este o practică veche de când lumea, care s-a dovedit – de-a lungul mileniilor și culturilor – a fi o unealtă eficace pentru a face față stresului din viața de zi cu zi și pentru cultivarea unui sentiment mai puternic de prezență și stare de bine. Fiind un membru înzestrat și prețuit al catedrei noastre, cursurile de mindfulness ale lui Ed Halliwell sunt o componentă esențială a nucleului programei noastre. Cel mai nou ghid al său oferă informații și instrucțiuni clare, practice pentru toți cei interesați de dezvoltarea acestei abilități.” - Morgwn Rimel, director al The School of Life, Londra

Atasamente

Cititi gratuit un fragment (mindfulness_demo.pdf, 823 Kb) [Descarcare]