Nu scuzelor. Puterea autodisciplinei - editia II-a - Brian Tracy, carte
Descriere
Nu scuzelor. Puterea autodisciplinei / No Excuses!: The Power of Self-Discipline de Brian Tracy te va ajuta să înțelegi de ce unii oameni duc o viață mai fericită și realizările lor sunt mai mari decât ale majorității, de ce au mai mult succes și care este cu adevărat „secretul succesului”. Această carte este ghidul tău pas cu pas pentru a deveni o persoană remarcabilă care este capabilă de realizări remarcabile.
Autodisciplina este cheia unei vieți mărețe și a succesului durabil. Dezvoltându-și autodisciplina, Brian Tracy a consolidat afaceri de succes în training, consultanță, discursuri, scris, înregistrări și distribuție. Programele sale audio și video, cărțile, seminarele și programele sale de training s-au vândut în 54 de țări, fiind traduse în 36 de limbi. A oferit consultanță la mai bine de 1000 de companii și a instruit peste 5 milioane de oameni în seminare și dezbateri live. În fiecare din aceste cazuri, practica autodisciplinei a fost esențială pentru succesul său.
Specificatii
- Brian Tracy
- ACT SI POLITON
- Carte
- 1 buc
Review-uri
Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!
Fragmente din carte
„Autodisciplina este abilitatea de a face ceea ce trebuie să faci, atunci când trebuie să o faci, fie că ai chef sau nu.” Elbert Hubbard
Brian Tracy descrie cele 21 de aspecte din viață în care practicarea autodisciplinei este vitală pentru a vă îndeplini potențialul deplin și a realiza tot ce este posibil pentru dumneavoastră. Partea întâi conține șapte capitole în care veți învăța cum să vă descătușați din ce în ce mai mult potențialul personal practicând autodisciplina în fiecare aspect al vieții personale, incluzând stabilirea țelurilor, construirea caracterului, asumarea responsabilității, dezvoltarea curajului și susținerea fiecărui lucru pe care îl faceți cu persistență și hotărâre.
În cea de-a doua parte veți afla de ce și cum este autodisciplina esențială pentru a deveni un lider în domeniul în care activați, pentru a administra o afacere într-un mod mai profitabil, pentru a face mai multe vânzări, investi mai inteligent și a vă gestiona timpul pentru rezultate maxime. Apoi, în capitolele părții a treia veți învăța cum să practicați autodisciplina în ceea ce privește fericirea, sănătatea, căsnicia, copiii, prietenii, condiția fizică și liniștea sufletească.
De ce unii oameni au mai mult succes decât alții? De ce unii oameni fac mai mulți bani, duc o viață mai fericită și realizează mult mai mult în același număr de ani decât marea majoritate? Care este adevăratul „secret al succesului”?
Prima regulă a succesului este simplă: Gata cu scuzele! Fă-o sau nu – dar nu inventa scuze. Încetează să-ți mai folosești creierul incredibil ca să năs- cocești raționamente și justificări elaborate pentru lipsa ta de măsuri. Fă ceva. Fă orice. Începe! Repetă-ți: „dacă e să fie, depinde de mine!”
Învinșii inventează scuze; învingătorii fac progrese. Acum, cum îți poți da tu seama dacă scuza ta preferată este validă sau nu? E simplu. Uită-te în jur și întreabă-te: „Mai este cineva cu aceeași scuză ca a mea, care are succes oricum?”
Când pui această întrebare, dacă ești sincer, va trebui să recunoști că există mii și chiar milioane de oameni care au dus-o mult mai rău decât tine și care au ajuns să facă lucruri minunate cu viețile lor. Iar ceea ce au făcut mii sau milioane de oameni poți face și tu – dacă încerci.
O calitate asupra căreia majoritatea filosofilor, predicatorilor și experților sunt de acord este importanța autodisciplinei. Disciplina este ceea ce-ți trebuie ca să reziști în fața ispitei scuzelor.
Autodisciplina este cheia unei vieți mărețe, iar fără ea, nu este posibil niciun succes durabil.
Această carte este scrisă pentru femei și bărbați ambițioși, hotărâți, care vor să dobândească tot ce este posibil pentru ei în viață. Este scrisă pentru oameni „avizi” să facă mai mult, să aibă mai mult și să fie mai mult decât au fost vreodată.
Probabil că cea mai importantă perspectivă dintre toate cu privire la succes este că, pentru a realiza multe, trebuie să devii o persoană diferită. Nu lucrurile materiale pe care le realizezi sau obții sunt cele care contează atât de mult, pe cât este calitatea personei care trebuie să devii pentru a izbuti cu mult peste medie. Dezvoltarea autodisciplinei este calea cea mai sigură pentru a face totul posibil pentru tine.
Această carte va fi ghidul tău pas cu pas pentru a deveni o persoană remarcabilă care este capabilă de realizări remarcabile.
Cel mai important principiu al succesului dintre toate a fost formulat de Elbert Hubbard, unul dintre cei mai prolifici scriitori din istoria americană, la înce- putul secolului douăzeci. El a spus: „Autodisciplina este abilitatea de a face ceea ce trebuie să faci, atunci când trebuie să o faci, fie că ai chef sau nu.”
Astfel, autodisciplina este cheia către măreția personală. Este calitatea magică ce deschide toate ușile pentru tine și face totul posibil. Cu autodisciplină, o persoană normală se poate ridica pe cât de departe și de repede o pot duce aptitudinile și inteligența sa. Dar fără autodisciplină, o persoană care s-a bucurat în trecut de toate binecuvântările mediului, educației și oportunităților rareori va depăși mediocritatea.
Așa cum autodisciplina este cheia succesului, lipsa acesteia este cauza majoră a eșecului, frustrării, randamentului scăzut sau nefericirii în viață. Ne face să inventăm scuze și să ne subapreciem.
Cei mai mari doi dușmani ai succesului, ai fericirii și ai împlinirii personale sunt Calea Rezistenței Minime și Factorul Expeditivității.
Calea Rezistenței Minime este ceea ce îi face pe oameni să adopte calea ușoară în aproape orice situație. Ei caută scurtături pentru tot. Ajung la muncă în ultimul minut și pleacă la prima ocazie. Caută scheme de îmbogățire rapidă și obținerea cu ușurință a banilor. În timp, ei dezvoltă obiceiul de a căuta mereu o cale mai ușoară, mai rapidă de a obține lucrurile pe care le vor în loc să facă ce e greu, însă necesar pentru dobândirea succesului adevărat.
Factorul Expeditivității, care este o extensie a legii rezistenței minime, este chiar mai nociv atunci când îi conduce pe oameni la eșec și randament scăzut. Conform acestui principiu „Oamenii caută invariabil cea mai rapidă și mai ușoară cale de a obține lucrurile pe care le vor, chiar acum, preocupându-se puțin sau deloc în privința consecințelor pe termen lung ale comportamentelor lor.” Cu alte cuvinte, majoritatea oamenilor fac mai degrabă ceea ce este rapid, distractiv și ușor decât ceea ce este necesar pentru succes.
În fiecare zi și în fiecare minut al fiecărei zile, există o bătălie care se dă în interiorul tău între a face ce este corect, dificil și necesar (ca îngerul de pe un umăr) și a face ceea ce este distractiv, ușor și de mică valoare, sau complet lipsit de valoare (ca drăcușorul de pe celălalt umăr al tău). În fiecare minut al fiecărei zile, tu trebuie să lupți și să câștigi această bătălie cu Factorul Expeditivității și să reziști atracției Căii Rezistenței Minime dacă îți dorești cu adevărat să devii tot ceea ce ești capabil să devii.
Altă definiție a autodisciplinei este stăpânirea de sine. Succesul este posibil doar când îți poți stăpâni propriile emoții, pofte și înclinații. Persoanele cărora le lipsește abilitatea de a-și stăpâni poftele devin slabe și imorale, dar și inconsecvente din alte puncte de vedere.
Autodisciplina poate fi totodată definită ca autocontrol. Abilitatea de a te controla pe tine și acțiunile tale, de a controla ceea ce spui și faci și de a te asigura că purtările tale coincid cu țelurile și obiectivele tale pe termen lung este atributul unei persoane superioare.
Disciplina a fost definită ca negare de sine. Asta necesită ca tu să-ți negi plăcerile nevinovate, tentațiile care duc atât de mulți oameni pe căi greșite și, în schimb, să te autodisciplinezi ca să faci numai acele lucruri care sunt corecte pe termen lung și adecvate momentului.
Autodisciplina necesită gratificare întârziată, abilitatea de a amâna satisfacția pe termen scurt pentru a te bucura de recompense mai mari pe termen lung.
Pentru a fi înțeleasă mai ușor, această carte este împărțită în trei secțiuni.
Partea întâi este intitulată „Autodisciplina și succesul personal”. În aceste șapte capitole, vei învăța cum să-ți descătușezi din ce în ce mai mult potențialul personal practicând autodisciplina în fiecare aspect al vieții tale personale, incluzând stabilirea țelurilor, construirea caracterului, asumarea responsabilității, dezvoltarea curajului și susținerea fiecărui lucru pe care îl faci cu persistență și hotărâre.
Partea a doua te ghidează cum să realizezi mult mai mult decât oricând în domeniul afacerilor, vânzărilor și finanțelor personale. Afli de ce și cum este autodisciplina esențială pentru a deveni un lider în domeniul tău, pentru a administra o afacere într-un mod mai profitabil, pentru a face mai multe vânzări, investi mai inteligent și a-ți gestiona timpul pentru rezultate maxime.
Partea a treia te învăță cum să aplici miracolul autodisciplinei în viața ta personală. Vei învăța cum să practici autodisciplina în domeniul fericirii, sănătății, condiției fizice, căsniciei, copiilor, prieteniei și dobândirii liniștii sufletești. Vei învăța cum să-ți îmbunătățești calitatea vieții și relațiile în fiecare domeniu.
„În fiecare capitol, îți voi arăta cum să încorporezi niveluri mai înalte de autodisciplină și stăpânire de sine în tot ceea ce faci. Din paginile cărții vei învăța cum să preiei complet controlul asupra propriei dezvoltări personale și profesionale și cum să devii o persoană mai puternică, mai fericită, mai încrezătoare în sine, în fiecare domeniu al vieții tale care este important pentru tine. Vei învăța cum să renunți la obiceiuri vechi care te-ar putea trage înapoi și cum să dezvolți obiceiurile de încredere în forțele proprii, de automotivare și autodisciplină, ce îți vor permite să stabilești și să atingi orice țel. Vei învăța cum să preiei complet controlul asupra minții tale, asupra emoțiilor tale și viitorului tău.
Când vei stăpâni puterea autodisciplinei, vei deveni de neoprit, precum o forță a naturii. Nu vei inventa niciodată scuze pentru lipsa ta de progres. Vei realiza mai multe în următoarele câteva luni și ani decât realizează majoritatea oamenilor într-o viață.”