Pasarea Garuda

Pasarea Garuda

Pasarea Garuda

   Vom descrie diferitele simboluri atât în ​​sensul lor exterior, cât și interior sau esoteric, în conformitate cu diferitele învățături ale Domnului Buddha. Totuși, conform învățăturilor bnuddhisst, însăși existența fizică a oricărui fenomen depinde de semnificația interioară, care se datorează creației mentale sau activității karmice a ființelor simțitoare. Asta înseamnă că faptul că simbolurile există se datorează creației mentale sau karmice a acelor ființe și nu poate exista fără ea. Așa cum o plantă are nevoie de o sămânță pentru a intra în existență, în același mod, planta ca simbol există doar pentru că există o sămânță karmică care o provoacă. De fapt, însăși existența plantei materiale sau fizice este, de asemenea, dependentă de existența unei sămânțe karmice în conștiința ființelor în a cărei lume crește planta. Prin urmare, ceea ce numim simboluri nu sunt creații artificiale, culturale inventate de cineva, ci acestea corespund unei activități karmice reale care se manifestă la nivel extern ca obiect material - o plantă sau animal în acest caz - și la nivel mental intern corespunde unei experiențe mentale. Realitatea reală a acestor simboluri a fost experimentată direct în meditație de acele ființe extrem de realizate precum Buddha Sakyamuni și alții. Ei au descoperit cumva natura reală a simbolurilor prin viziunea și înțelegerea lor pură. Chiar și ființele obișnuite pot percepe într-o oarecare măsură natura reală a simbolurilor, dar pentru a obține o înțelegere mai clară sunt necesare unele explicații intelectuale.

Pasarea Garuda  Pasarea Garuda

   Garuda este regele pasarilor. Numele său derivă din rădăcina Gri, a înghiți: garuda devorează șerpii. El este reprezentat cu un corp superior uman, ochi mari, cioc, coarne scurte albastre, păr galben în picioare, gheare și aripi de pasăre. Cu toate acestea, uneori, în special în iconografia hindusă, el este reprezentat în formă umană cu aripi.

   El este în mod tipic descris cu un trunchi auriu, aripi roșii și față albă. Numărul său de membre variază între două și opt. Dacă ține șerpi în oricare dintre aceste membre, este un semn sigur că este Garuda. Garuda este impresionant de mare. Unele descrieri spun că aripile sale au o lungime de kilometri, în timp ce altele îl descriu ca fiind suficient de mari pentru a bloca soarele.

   Garuda este o pasăre foarte mare și iese din ou complet crescută. Garuda simbolizează elementul spațial și puterea soarelui, care poate usca apele. Prin urmare, el este dușmanul natural al șerpilor și îi devorează sau îi controlează. El reprezintă energia spirituală care devorează amăgirile geloziei. Și ura, care sunt reprezentate de șarpe. Garuda este, de asemenea, deschiderea: își poate întinde aripile și se poate înălța în spațiu. El reprezintă marea prospețime a minții care se poate deschide și nu este supărată de emoții de conflict, mintea înțeleaptă care ajunge oriunde, ca razele soarelui, și aduce creșterea vieții și a înțelepciunii. În mod specific în budism, Garuda este legată de perfecțiunea gibing [dana paramita], la fel cum razele soarelui dau viață pământului.

   Mitul marii păsări care devorează șarpele pare să fi avut originea în Mesopotamia. Șarpele reprezintă aspectele subconștiente sau ascunse ale minții, acele sentimente și gânduri care se târăsc sub suprafață. Garuda poate percepe orice șarpe mic și poate cădea instantaneu. În mod similar, practicând conștientizarea tuturor sentimentelor, gândurilor și acțiunilor noastre, putem dezvolta înțelepciunea care poate percepe perfect funcționarea minții noastre și în acest fel putem obține libertatea completă de a acționa, folosind mintea în cel mai benefic mod.

  Smaraldul, numit și piatra Garuda, este considerat o protecție împotriva otrăvii, iar imaginile Garuda apar în Bijuterii ca protecție împotriva mușcăturii de șarpe.

 Pasarea Garuda Garuda joacă, de asemenea, un rol important în mitologia budistă, bazându-se pe rolul zeității în Mahabharata. În loc să privească Garuda ca pe o singură ființă, budismul vede garuda ca pe un tip de ființă: creaturi de păsări enorme, înțelepte, cu unele trăsături umane. Garuda este suficient de puternică pentru a crea furtuni, batând din aripi, pentru a smulge copaci întregi de la sol.

  În cadrul budismului, garuda are multe caracteristici umane, cum ar fi construirea orașelor și guvernarea regilor. Uneori garuda se transformă în formă umană pentru a interacționa cu oamenii. Ca și în hinduism, garuda sunt dușmanii naga și le mănâncă în mod obișnuit. Cu toate acestea, Buddha face pace în cele din urmă între garuda și naga.

  Pe lângă faptul că joacă un rol important atât în ​​hinduism, cât și în budism, Garuda este prezent în multe grupari ale culturii din Asia de Sud-Est. Garuda este văzut ca înțelept și extrem de puternic, așa că este adesea este invocat ca protector. Datorită dimensiunii sale vaste, vitezei și aripilor puternice, Garuda este văzut ca un războinic puternic.

  Dacă vizitați temple din India sau Thailanda, de exemplu, puteți vedea reprezentări ale lui Garuda ca pe muntele lui Vishnu. Garuda atrage, de asemenea, importanță culturală din rivalitatea sa de durată cu naga. El este frecvent descris pe amulete și farmece menite să îndepărteze șerpii și mușcăturile de șarpe.

  Calitățile puternice ale lui Garuda îl fac, de asemenea, ideal ca simbol național. De fapt, atât Thailanda, cât și Indonezia folosesc Garuda ca emblemă națională. Emblema Thailandei descrie un Garuda tradițional: are trunchiul unui bărbat cu unghiile, aripile și ciocul unui vultur, toate prezentate în roșu și auriu. Emblema Indoneziei apare ca o pasăre de aur care seamănă foarte mult cu vulturul șoim javan. Garuda apare ca un simbol în multe alte instituții din Asia de Sud-Est, în special în cadrul forțelor armate. Dacă călătoriți în Asia de Sud-Est, ar trebui să vă așteptați să vedeți Garuda reprezentată în multe moduri diferite.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie