Purifica-ti neintarziat organismul savurand o hrana perfect naturala, sanatoasa si delicioasa - Florian Adel Gheorghita, carte

3000 Lei
in stoc
LAM46-LAM241261

Cartile nu sunt incluse in promotie!

  • Informatii si Beneficii
    • — 30 de zile drept de retur GRATUIT!
    • — Transport gratuit peste 199 lei
    • — Certificat garanție și conformitate
    • — Program de fidelizare
    • — Livrare rapidă în 1-3 zile oriunde în România, transport 12 lei Easybox, 15 lei DPD/Sameday, 18 lei Fan Courier, gratuit peste 199 lei.

Descriere

Purifica-ti neintarziat organismul savurand o hrana perfect naturala, sanatoasa si delicioasa - Florian Adel Gheorghiță, carte

Autor: Florian Adel Gheorghiță
Editura: Ganesha
Format: 14,5x21 cm
Numar pagini: 264

Specificatii

Autor
  • Florian Adel Gheorghiță
Editura
  • GANESHA
Tip produs
  • Carte
Cantitate
  • 1 buc

Review-uri

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie

Cuprins carte

INTRODUCERE
Un regim simplu
Câteva sfaturi esenţiale
Ajutaţi-vă prin obiceiurile cotidiene
Când să începem un program de detoxifiere?

CAPITOLUL 1 VINDECAREA PRIN HRANĂ
Produse alimentare profund dăunătoare sănătăţii
1. Carnea
Efectele benefice ale alimentaţiei lacto-vegetariene
Care sunt pericolele consumului de carne
Otrăvirea
Cancerul
De ce persoanele care consumă carne sunt mai vulnerabile la cancer
Bolile cardiace
Putrefacţia
Raportul între energia f zică şi hrana vegetariană
2. Zahărul
3. Oţetul alimentar din lemn
Înlocuitori naturali ai oţetului din lemn care au totodată valoare terapeutică
4. Cafeaua naturală şi efectele sale nocive
Obiceiuri alimentare greşite
1. Excesul caloric
2. Aport redus de fibre alimentare
3. Excesul de proteine şi de grăsimi animale, de zahăr şi de sare
4. Prezenţa mâncărurilor artificiale, a aditivilor alimentari şi a reziduurilor de cultură
Ce este un aliment natural

CAPITOLUL 2 COMBINAŢII ALIMENTARE
Asocieri alimentare
O schemă orientativă
Ghid pentru o alimentaţie corectă
Profiluri alimentare

CAPITOLUL 3 FRUCTELE ŞI LEGUMELE
Generalităţi
Compoziţia fructelor şi legumelor
Sucurile de fructe şi legume
Sucuri de legume
Sucuri de fructe
Fructe
Legume şi verdeţuri
Plante aromatice

CAPITOLUL 4 CEREALELE
Generalităţi
Descrierea principalelor cereale
Noţiuni generale despre seminţele germinate
Puţină istorie...
Proprietăţile nutriţionale ale seminţelor germinate
Obţinerea grâului germinat în condiţii casnice
Cauzele care conduc la negerminarea seminţelor
Proprietăţile nutriţionale ale grâului germinat
Grâul germinat şi viaţa sexuală
Rolul grâului germinat în procesul de reîntinerire
Poate să ajute grâul germinat la combaterea cancerului?
Vitamina E
Regimul OSHAWA
Reţete pentru regimul OSHAWA

CAPITOLUL 5 PROTEINE ŞI GRĂSIMI
Grăsimile
Untul
Uleiurile vegetale naturale
Uleiul de măsline
Uleiul din seminţe
Cura eficientă cu ulei de floarea-soarelui
Margarina
Alimentele proteice
Oul
Laptele
Utilizarea laptelui şi a derivatelor sale
Iaurtul
Brânzeturile
Zerul
Urda
Brânza topită
Smântâna
Fructele oleaginoase
Legumele boabe
Ciupercile

CAPITOLUL 6 ALIMENTELE REVITALIZANTE
Drojdia de bere
Mierea
Polenul
Lăptişorul de matcă
Ginseng sau planta-om
Cura cu oţet de mere
Cura cu aloe
Cura cu muguri de plop negru
Alimentele fermentate
Alimentele speciale
Bitterul suedez
Puterile curative ale bitterului suedez
Formula completă a bitterului suedez

REŢETE DELICIOASE, PE BAZĂ DE LEGUME ȘI FRUCTE PROASPETE
Salate
Supe
Legume
Deserturi
Băuturi

INDEX DE SIMPTOME ŞI BOLI ÎMPREUNĂ CU ALIMENTELE INDICATE ÎN ELIMINAREA LOR

Fragmente din carte

Introducere

Echilibrul dintre om şi natură este astăzi foarte mult perturbat.
Sunt deja evidente toate daunele provocate mediului de un progres tehnologic dominat de setea de profi t şi lipsit de judecată: mările şi oceanele poluate, pădurile distruse, găurile în stratul de ozon, ploile acide etc. Cercetările ştiinţifi ce au demonstrat legătura strânsă dintre alimentaţia actuală (cu multe preparate chimizate şi artifi ciale) şi bolile specifi ce acestei epoci: cancer, infarct, arterioscleroză, diabet, obezitate etc. Atât agricultura modernă cât şi industria alimentară sunt responsabile de generarea şi menţinerea acestei stări de fapt. Numai cei înțelepți reușesc astăzi să se sustragă curentului seducător și nefast al hrănirii la întâmplare, dezordonate, total nesănătoase, cu o hrană gata preparată sau semi-preparată, din supermarket sau de la fast-food, în majoritatea cazurilor burdușită cu aditivii cei otrăvitori, concepuți pentru înrobirea cumpărătorului, și nu pentru fericirea lui. Chiar și cei care pretind că își prepară singuri hrana, alegându-și cu grijă alimentele, mănâncă adesea într-un mod exagerat şi dezordonat: mese prea bogate, exces de grăsimi, de prăjituri, de dulciuri, de mezeluri, de alcool…

Dar trupul nostru ne îndeamnă la raţiune. Lipsa de vigoare la trezire, kilograme fără rost acumulate de-a lungul anilor, oboseală persistentă, păr de o nuanţă ternă, piele obosită…aceste semne ar trebui să ne dea de gândit. Graţie metodelor simple şi binecunoscute din vremuri imemoriale, este posibil pentru noi să eliminăm aceste toxine care ne impurifică organismul. Anumite metode sunt spectaculoase. Postul poate să ajute la drenarea organismului, fiind o metodă sigură și eficientă de purificare. Este foarte recomandată o zi de post numai cu apă, timp de 24 de ore, o dată pe săptămână. Se recomandă postul chiar și în cazul în care există unele afecțiuni, cu excepția persoanelor în vârstă, a celor aflate în convalescență, a celor anemice, sau care au cu mult sub greutatea corporală normală,a copiilor afl ați în creștere. Dar există și soluţii mai puţin radicale, și eficace în același timp.

Un regim simplu
Un regim alimentar potrivit va favoriza această curăţare internă indispensabilă şi vă va permite să savuraţi un meniu uşor de digerat şi delicios. Simplu şi cât mai natural posibil, pe bază de legume şi de fructe proaspete, acest meniu va stimula activitatea rinichilor şi a ficatului, principalele organe depurative ale trupului nostru. Veţi fi entuziasmaţi totodată să descoperiţi noi alimente, precum algele şi cerealele germinate, care sunt în acelaşi timp delicioase şi benefi ce pentru sănătatea voastră.

Câteva sfaturi esenţiale
Fructele şi legumele proaspete constituie baza unei alimentaţii cu virtuți detoxifiante şi revitalizante de maximă eficiență. Învăţaţi să le alegeţi corect şi daţi prioritate fructelor şi legumelor de sezon. Ele au un gust mai bun şi conţin mai multe elemente nutritive. Fructele ne oferă o gamă atât de variată de posibilități de alegere, încât le putem consuma în fi ecare zi fără să ne plictisim de ele niciodată! Întregi, în salate sau sub formă de suc proaspăt stors, de preferinţă cultivate în regiunea în care trăiţi, de calitate bio şi culese la maturitate… Pentru a vă proteja bugetul, este bine să vă informaţi − cu siguranţă există în apropierea voastră producători care propun vânzarea directă.
Pentru a beneficia cât mai mult de vitamine, minerale şi oligoelemente, achiziţionaţi fructe şi legume în forma lor „brută” − morcovii şi napii cu tot cu frunze, de exemplu. Salatele ambalate, ca de altfel tot ceea ce este deja preparat, trebuie să fi e cu grijă… evitate. Alimentele industriale pline de aditivi, din făină şi zahăr rafi nat, de cele mai multe ori mult prea impure, blochează funcționarea corectă a organismului şi îngreunează trupul. Pe scurt, mâncaţi simplu şi natural cât mai des posibil!

Ajutaţi-vă prin obiceiurile cotidiene
Totul începe la trezire: nimic mai indicat în acest moment decât să beţi un pahar mare cu apă călduţă, în care aţi adăugat sucul de la o lămâie! Apoi, pe parcursul zilei, serviţi cel puţin o masă pe zi pe bază de salate şi de crudităţi. Vitaminele se păstrează cel mai bine atunci când preparăm legumele crude şi le servim imediat după preparare. O altă modalitate este călirea blândă la aburi ori în oala de tuci, sau la cuptor, pentru soteuri; astfel se eliberează toate aromele şi parfumurile delicioase ale legumelor, conservându-se calitățile lor nutritive, putând alcătui cu ele platouri savuroase și sățioase.